PRESENTACIÓ PROJECTE XARXA CLAU CATALUNYA 2015-2020

El projecte Xarxa Clau Catalunya 2015-2020 té com a finalitat incidir positivament en l'èxit educatiu a Catalunya posant a l'abast de la comunitat educativa catalana els recursos metodològics i organitzatius necessaris per a implementar les actuacions d'èxit educatiu i sensibilitzar-la sobre la rellevància de la participació de les famílies i sobre l'impacte de la connexió escola-família-comunitat en l'augment de l'èxit educatiu de l'alumnat.

L’èxit educatiu inclou tant l’èxit acadèmic com competències funcionals, emocionals, personals i
socials; així mateix, l’èxit educatiu abasta la dimensió de l’excel·lència, de la sostenibilitat i el
benestar integral, tant de l’individuo com de la comunitat.
 

Objectius del projecte

Sensibilitzar i Comunicar
 • Sensibilitzar, informar i difondre a tota la comunitat educativa de quin èxit educatiu impulsem i construïm des de la Fapac; dels elements necessaris per assolir l’èxit educatiu, i el paper de la participació de les famílies, organitzades i en comunicació amb tota la comunitat educativa.
 • Sensibilitzar, educar, formar i donar eines per a millorar la comunicació entre famílies, AMPA i centre escolar, i amb tota la comunitat educativa.
Formar per a l’Èxit educatiu
 • Formar les famílies per a fer-les protagonistes actives de la comunitat d’educació permanent.
 • Formar-les en les competències necessàries per acompanyar els seus fills i filles en la seva etapa escolar per a assolir l’èxit educatiu.
Participar i generar Sostenibilitat
 • Treballar tots els aspectes i eines de la participació comunitària i associativa per tal de consolidar l’organització i dinamització de les AMPA.
 • Capacitar i formar a les persones voluntàries.

Àmbits d'actuacions educatives d’èxit

 • Criança positiva: Donar suport a les famílies per a entendre el desenvolupament dels seus fills i filles, i establir ambients apropiats a casa per a l’estudi.
 • Comunicació: Dissenyar formes efectives de comunicació entre escola i famílies.
 • Voluntariat: Millorar la captació, formació, dinamització i organització dels pares i mares voluntàris.
 • Aprenentatge a casa: Proporcionar eines per a ajudar els nostres fills i filles amb activitats acadèmiques.
 • Participació: Dinamitzar, recolzar i potenciar les AMPA, CEC, grups de treball, comissions.
 • Col·laboració amb la comunitat: Identificar i integrar recursos de la comunitat per enfortir les pràctiques familiars i l’aprenentatge.

Per què participar al Xarxa Clau 2015-2020?

Perquè com mares i pares, la major preocupació és l’èxit educatiu dels nostres fills i filles, donar-los totes les oportunitats.

Perquè com a mares i pares volem construir un món i una comunitat millor per els nostres fills: inclusiva, igualitària, democràtica.

Perquè som CLAU: Les interaccions de l'alumnat amb la resta de la comunitat educativa–professorat, família, companys i companyes i altres membres de la seva comunitat– influeixen enormement en el seu aprenentatge i desenvolupament.

Perquè som CLAU: les famílies sabem i podem, organitzades i en comunicació amb la resta de la comunitat educativa, assolir l’èxit educatiu dels nostres fills i filles.

Perquè la comunitat educativa som tothom: l’educació i l’èxit educatiu dels nens, nenes i joves ens interpel·la i és responsabilitat de totes i tots.

Què pots fer tu i la teva AMPA

 • Demanar informació sobre el projecte dirigint-te a la teva Tècnica Territorial Fapac de referència, a la teva Junta Territorial Fapac o directament a la Tècnica de projecte Xarxa Clau 2015-2020: podem organitzar una trobada o reunió amb la teva AMPA, junta, escola, comunitat.
 • Assistir a les jornades de presentació territorials que es van organitzant al teu territori: farem difusió del calendari d’aquestes jornades a les AMPA, a les xarxes, etc.
 • Apuntar-te com a persona voluntària al projecte Xarxa Clau: pots col·laborar dins de la teva AMPA, escola, barri; pots participar en la difusió i sensibilització; en la formació de famílies i AMPA; en la dinamització de persones voluntàries; o aportar-nos les teves idees i propostes.
 • Crear una comissió d’èxit educatiu a la teva AMPA: t’assessorarem per a elaborar el vostre pla d’èxit educatiu i us recolzarem en la seva implementació.

I ara què?

Deixa’ns el teu contacte i el de la teva AMPA si voleu rebre més informacions.
 
Posa’t en contacte amb la Tècnica de projecte per qualsevol dubte, consulta, pregunta o proposta.
 
Emplena la fitxa de voluntariat si penses que t’agradaria ser voluntari/voluntària Xarxa Clau: ens posarem en contacte amb tu per a una primera trobada.