FAPAC

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (conegut amb l'acrònim mNACTEC) és una institució museística que depèn del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La seva seu central es troba a Terrassa (Vallès Occidental), en una antiga fàbrica tèxtil de la Rambla d'Ègara (al número 270) que és un dels principals exemples d'arquitectura modernista de Catalunya: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, dissenyat per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.

La denominació de vapor és deguda al fet que la fàbrica utilitzava el vapor d'aigua com a força per moure les màquines. Aquesta maquinària encara es troba instal·lada i és una de les principals atraccions del museu.

Dins del mateix museu, a més, hi ha una exposició permanent anomenada Espai Muncunill que mostra les genialitats de l'arquitecte responsable de l'edifici, un dels màxims exponents del modernisme català.

 

Exposicions permanents

A més de l'exposició abans anomenada dedicada a Lluís Muncunill, al museu es poden trobar les següents exposicions permanents:

  • Homo Faber, sobre l'evolució tecnològica de la humanitat, des del Neolític fins a la Revolució Industrial.
  • La Fàbrica Tèxtil mostra com funcionava una empresa tèxtil a començament del segle XX.
  • Enérgeia explica tot el procés relacionat amb l'obtenció d'energia.
  • El Transport, els diversos mitjans de transport, des del cotxe al ferrocarril.

 

Altres seus del museu

A més de la seu de Terrassa, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya està format per una àmplia xarxa de museus arreu del territori català, especialitzats en diversos aspectes de la ciència i la tecnologia:

En preparació: la Fassina de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) i el Museu de la Torneria de Torelló (Osona).

 

Enllaços externs


FAPAC. Tots els drets reservats