FAPAC

Escola Duran i Bas (Barcelona)

La nostra escola està a la ciutat de Barcelona al districte de Les Corts, al costat del Parc de les Infantes, on antigament va estar la masia de Can Gasparó. Bona part dels jardins i horts de Can Gasparó es van transformar en jardins públics i l’edifici, gràcies a la Campanya Pro- Escoles (1934), va ser condicionat com a escola. El nom recorda al politica català Manuel Duran i Bas

gasparo.jpg  ANTIGA MASIA “Can Gasparó”

Durant els anys setanta, les necessitats de noves places escolars van aconsellar l’enderroc i la construcció d’un nou edifici, obra de Bonaventura Bassegoda Novell, que és l’edifici actual.

escola2.jpg EDIFICI ACTUAL

Val la pena remarcar la lluminositat que en general ofereix la distribució de les instal·lacions i els espais exteriors, que configuren els patis per a l’esbarjo i per a d’altres activitats, com ara són les esportives.L’entorn veí del Parc s’integra amb el conjunt compartint arbres d’espècies variades, de les quals cal destacar-ne la que el pas del temps n’ha fet símbol inequívoc de l’escola i que ha esdevingut la imatge de l’AMPA:

palmgran.jpg  El nostre logo, la palmera.

L’escola està en permanent actualització. Han estat diverses les obres que en els darrers temps han anat millorant les instal·lacions poc a poc. Un exemple recent és el trasllat del menjador, de la cuina i alguna de les aules polivalents per a cedir espai al nou mòdul que acull l’Escola Bressol Bambi i permetre, al mateix temps, un doble aprofitament de l’espai de l’antic menjador, reconvertit en sala multifuncional.


FAPAC. Tots els drets reservats