FAPAC

Calendari escolar

El calendari escolar estableix els dies en els quals els centres lectius realitzen activitat docent. Es promulga amb un ordre de calendari que s'aprova cada any i que també estableix l'horari escolar.

El document següent presenta un resum del calendari escolar per als països de la Unió Europea: Calendari escolar a la UE.

Molts països introdueixen interrupcions diverses durant el curs escolar, i a diverses comunitats autònomes espanyoles s'ha començat a introduir una interrupció al trimestre d'hivern (que a vegades s'anomena "setmana blanca").

El següent és un resum del calendari per a diversos països:

França

Els col·legis obren les seves portes a primers de setembre i les tanquen per al descans d'estiu a primers de juliol. Els estudiants francesos tenen una setmana i mitja de fests a l'octubre, una altra al febrer, i en ocasions, una altra a la primavera, a més de les vacances de Nadal. La anomenada setmana blanca - vacances d'hivern - dura en realitat dues setmanes, tot i que sols es consumeixen 8 dies lectiu.

Itàlia

L'alumnat italià gaudeix d'unes llargues vacances. Els estudiants solen començar el col·legi entre la segona i la tercera setmana de setembre i acabar entre la primera i la segona de juny. A l'octubre descansen dues setmanes. A més de les vacances de Nadal tenen cinc dies de festa al febrer, i, segons les regions, 5 dies a la primavera.

Portugal

El calendari escolar portuguès és molt semblant a l'espanyol. Les classes comencen a mitjans de setembre i solen acabar en torn al 20 de juny, normalment abans de la festivitat de Sant Joan. Els estudiants i els professors portuguesos tenen dues setmanes de vacances per a Nadal. A més, l'alumnat descansa uns tres dies al febrer i dues setmanes més a la primavera.

Les vacances d'estiu duren entre 10 i 12 setmanes tant per a l'educació primària com per a la secundària. Les escoles tenen vuit dies festius en comparació amb els 12 espanyols.

Finlàndia

Degut al seu clima sever, les vacances comencen aviat, a finals de maig, i conclouen a mitjans d'agost. En octubre els estudiants tenen uns dies de festa, per Nadal les aules tanquen dues setmanes i al febrer uns altes 7 dies, coincideixen amb el carnaval. Es reserven 4 dies per a març.

Alemània

Els col·legis alemanys comencen el curs a finals d'agost i l'acaben a finals de juny, amb un període de vacances estivals de sis setmanes. Els alumnes tenen quatre períodes lectius. Aquests períodes oscil·len entre els quatre i els 18 dies i es reparteixen entre octubre, Nadal, febrer i primavera. Els dies festius de caràcter religiós són uns deu, en funció de cada land. Cada territori concedeix més importància a un a un altre dels quatre períodes de vacances i hi ha moltes combinacions possibles per a repartir els dies festius.

Regne Unit

A l'Anglaterra i Gal·les les vacances d'estiu duren unes sis setmanes: des de mitjans de juliol fins a començament de setembre. A més del descans escolar per Nadal i Setmana Santa, els estudiantes solen tenir una setmana festiva cada trimestre. La primera es fa a finals d'octubre, la segona a mitjans de febrer i la tercera a finals de maig. Les escoles sols gaudeixen de quatre dies festius, una de les xifres de festius més reduïdes d'Europa. El calendari d'Escòcia i Irlanda varia.

 

 


FAPAC. Tots els drets reservats