FAPAC

CEIP Edumar (Castelldefels)

Sense gairebé adonar-nos-en..... com passa el temps. Aquest curs, 2004/2005, fa 30anys que la il.lusió d'unes famílies posava en marxa l'escola Edumar. I ja fa 17 anys que som Escola Pública!

Fa uns quants anys que hem estrenat edifici, i ara vivim remodelació i ampliació de doble línia. Des del curs 2003 - 2004 hem doblat el curs de I-3 i aquest curs hem augmentat I-4 i I-5 progresivament anirem ampliant fins a tenir una escola de doble línia. En aquest moment es continua treballant per tenir l'edifici a punt.

L'any 1974 un grup de 70 famílies va decidir convertir un antic hotel, l'Hostal del Mar, en una escola per als seus fills, l'Escola Edumar. Un solar amb uns patis amplis, amb pins, moreres, una petita pista polisesportiva, una vista del mar idíl.lica, un encant especial.

El col.lectiu de famílies i mestres va posar-se a treballar amb unes idees molt clares: una escola sense ànim de lucre, catalana, pluralista, amb una pedagogia activa,oberta a la diversitat, i gestionada conjuntament famílies/docents.Moltes hores de treball conjunt, reunions, entrevistes, juntes, comissions, assemblees,.....

 

Des dels seus inicis l'escola es va integrar en el CEPEPC (Col.lectiu d'Escoles per l'Escola Pública Catalana). Després de força actes reivindicatius, l'estiu del 87 ens intengrem en la xarxa d'escoles públiques depenents de la Generalitat.

El gener del 94 l'escola es va traslladar a la seva actual ubicació pels nombrosos problemes que presentava l'antic edifici.

.

I aqui ens trobareu, desenvolupant una tasca que va posar-se en marxa fa més de 29 anys, amb la mateixa il.lusió.

"Ara fa anys que vàrem penjar el rètol amb els nens que corren i salten. Algun d'aquests nens ja corren per la universitat, altres per l'institut.N'hi ha que corren per països llunyans.Però la nostra escola, aquests nens, símbol d'un somni d'un grup de pares que volíen un cert ensenyament per als seus fills, ha corregut al llarg de molts anys".(Patrícia i Don Mathews)


FAPAC. Tots els drets reservats