FAPAC

CEIPM Reina Violant (Barcelona)

L'Escola Municipal Reina Violant es va fundar l'any 1932, com a Escola de Formació Domèstica.

Primerament va estar ubicada al carrer Aribau, d'allà es va traslladar al carrer Còrsega. L'any 1950 la van situar al carrer Marqués de Santa Anna i finalment, l'any 1974, es va construir l'edifici del carrer Trilla. Aquest edifici es va remodelar durant l'any 1999 i es va reinaugurar el gener de 2000 totalment adaptat per tal d'acollir a tot tipus d'alumnat.

El nom de l'Escola prové de la reina Violant de Bar, esposa del rei Joan I de Catalunya. La reina Violant de Bar va instaurar la celebració dels Jocs Florals a Catalunya, en llengua catalana.

A l'Escola se li va posar el nom de "Reina Violant" amb motiu de la gran tradició en la celebració dels Jocs Florals cada mes de maig i per tot el treball en llengua catalana i en la creació literària, sobretot de poemes.

El parvulari és l'antic parvulari municipal Platero , creat l'any 1965, va canviar de nom pel de Parvulari Comas i Solà l'any 1989 donat que se'n va fer l'adscripció al CEIPM Reina Violant. Aquest és un edifici singular perquè és la torreta anomenada Villa Urània, antiga casa d'estiu de l'astrònom Comas i Solà que , en morir, la va donar a l'Ajuntament de Barcelona.

 


FAPAC. Tots els drets reservats