FAPAC

CEIP Joan Maragall (Lleida)

Logo

Una escola que compta amb 75 anys d'implantació al barri de La Bordeta de Lleida.

Un barri que com diu la gent es troba a "l'altre costat del riu" i que va ser, a principis del segle passat zona residencial de bona part de la burgesia de la ciutat, amb multitud de magnífiques torres -algunes d'estil modernista- que dissortadament van desaparèixer en el decurs de la segona meitat del segle.

Les barreres que suposaren el Canal de Seròs i la Carretera Nacional II van tenir molt a veure en aquest fet, desplaçant la zona residencial cap a la carretera d'Osca.

Actualment, i des dels anys 90, és un dels barris emergents de la ciutat pel que fa referència al creixement urbanístic i demogràfic.

El CEIP Joan Maragall, que amb dues línies educatives d'infantil i primària acull 425 alumnes, està experimentant una profunda remodelació amb les obres d'ampliació que des del curs 2001-02 s'estan duent a terme i que confiem restin finalitzades l'inici del curs vinent.

S'ha enderrocat l'edifici vell -anomenat carinyosament "lo xalet"- que des de l'any 1928 acollia els nens i les nenes del barri. Al seu lloc s'ha ubicat el menjador, el gimnàs i un pati d'esbarjo amb pista esportiva.

S'han creat nous espais; aules de parvulari, plàstica, música, informàtica, desdoblament, tutories, sala de professors, despatx de l'AMPA, biblioteca, consergeria i a més a més hem estat dotats de nou mobiliari i material.

Totes les aules i dependències del centre restaran connectades en xarxa amb el servidor central de l'aula d'informàtica, innovació que és pràcticament pionera als centres de primària de Catalunya.


FAPAC. Tots els drets reservats