FAPAC

CEIP Heura (Barcelona)

La nostra història Logo

L’Escola Heura va ser creada com a cooperativa l’any 1966, en plena Dictadura. Un grup de pares i mares innovadors van decidir de començar una nova escola al barri de la Sagrada Família. Van trobar un local molt petit al carrer Castillejos, que va resultar insuficient abans d’acabar el curs.  El curs següent l’escola s’ubica a una torre del carrer Frederic Rahola i més tard, a l’anar ampliant els cursos d’EGB, l’edifici queda petit i es lloga una altra torre al Passeig Maragall. L’any 1974, l’escola es trasllada definitivament  a l’edifici actual, una torre modernista, del carrer Can Pujolet.

GegantaEl curs següent tenien ja una torre a Frederic Rahola i més tard, a l’anar ampliant els cursos d’EGB l’escola es va quedar petita i van haver de llogar un altre local, al Passeig Maragall. L’any 1974 l’escola resultava una mica justa i els mestres estàvem separats en dues torres; això ens va impulsar a demanar un crèdit i buscar una torre més gran per poder estar tots els cursos junts. Per tant, el curs 1974-75 vam llogar una torre modernista al carrer Can Pujolet,  la vam arreglar tota, ens hi vam traslladar i  encara hi som avui dia.

L’Escola Heura, com a integrant del CEPEPC des de la seva fundació, es va acollir a la llei 14/1983 que permetia el procés d’integració a la xarxa d’escoles públiques de la Generalitat de Catalunya, la qual cosa va tenir lloc el gener de l’any 1988.

L'escola ha mantingut sempre un equip de mestres força estable, que ha permès una continuïtat en els seus objectius de treball.


FAPAC. Tots els drets reservats