CONVERSES EN FAMÍLIA

Edició: 
2018
AMPA que el presenta: 
AFA Escola El Dofí
Població: 
Premià de Mar
Modalitat: 
Tothom a l’AMPA
Breu descripció del projecte: 

Un cop a la setmana, a la tarda, les famílies nouvigudes s'ajunten a l'escola per aprendre català, xerrant i compartint experiències del dia a dia.

El Consorci de Normalització Lingüística -amb qui hem signat un conveni  ens proveeix de material pedagògic- ha premiat la inicitiva al final del curs 2016/17.
Aquest és el segon any, i ja han passat diverses famílies majoritàriament magribins i subsaharianes, algunes de les quals després han aconseguit ingressar als cursos oficials del CNL.

Només veure la cara de felicitat d'aquestes dones quan aconsegueixen entendre i poder expressar-se en català, i quan afirmen que ara podran fer una vida més normal, o anar al mercat sense vergonya, ja és un gran premi per nosaltres.

Pressupost: 
No comptem amb pressupost.
Obstacles a vèncer: 

El gran obstacle ha estat la timidesa i la vergonya per no poder expressar-se (sobretot mares i àvies). Afortunadament, hem comptat amb l'ajuda d'altres dones dels mateixos orígens que han facilitat l'acostament.

Col·laboradors: 
famílies del centre
altres
Delegació: 
Barcelona Comarques
Paraules Clau: 
Llengua catalana. Xerrades familiars d'aprenentatge
Nivell Educatiu: 
Primària
Valors clau: 
  • Integració
  • Inclusió
  • Solidaritat
Materials necessaris: 

Els materials específics per aprendre el català els proveeix el CNL, i també fem servir materials didàctics de l'escola que també ens cedeix un espai tots els dijous, de 15h a 16:30h.

Necessitats atesses: 

Trencar les barreres generades pel desconeixement de la llengua catalana, facilitant el dia a dia de les famílies, tant en les seves activitats diàries com en la seva relació amb els seus fills.
Afavorir la comunicació del centre amb totes les famílies.

Persones necessàries: 

Dues persones voluntàries, i l'assistència del CNL.

Objectius: 

Facilitar la integració de famílies nouvingudes (que no tenen ni el català ni el castellà com a llengua materna) afavorint l'aprenentatge del català de manera senzilla i engrescadora.

Període d'execució: 
20/10/2016 a 01/06/2017
Destinataris: 
Famílies nouvingudes que no tinguin el català ni el castellà com a llengua materna.
DADES PERSONA DE CONTACTE
AMPA: 
AFA Escola El Dofí