FAPAC


Benvinguts a la AMPApèdia, l'enciclopèdia lliure de la FaPaC


Aquest és un projecte col·lectiu destinat a construir una base de coneixement útil per al moviment associatiu dels pares i mares dels alumnes. Esperem que us sigui útil per a les vostres consultes i, si pot ser, esperem que hi afegiu també les vostres aportacions.

Per crear nou contingut heu de registrar-vos a la web, i després aneu aquí.

Per a qualsevol dubte consulteu l'ajuda.

Animeu-vos a crear un article sobre la història de la vostra AMPA o el vostre centre educatiu. També podeu fer un article sobre algun coneixement que teniu.


Nota: La FaPaC no se'n fa responsable de la veracitat dels continguts dels articles creats. Si trobeu alguna cosa incorrecta o difamatòria, sisplau fes-nos-ho saber per rectificar-ho.


 

Categories

Pàgina Aleatòria

Comptabilitat

(Informació estreta de la públicació de la FaPaC Eines d'AMPA).

Cal tenir en compte que les AMPA són associacions sense afany de lucre i que gestionen els recursos que els pares i mares associades aporten a cadascuna de les activitats que les AMPA ofereixen. Per al bon desenvolupament de les AMPA, cal que aquesta gestió estigui basada en el principi bàsic de la transparència.

Biografia Aleatòria

Villar Palasí, José Luís

José Luis Villar Palasí (València, 1922 - ) va ser President del Consell Superior d'Investigacions Científiques i Ministre d'Educació en el govern de

Història Aleatòria


Institut-Escola de la Generalitat de Catalunya

Institut-Escola de la Generalitat de Catalunya fou un centre escolar fundat a Barcelona per la Generalitat de Catalunya el 3 de febrer de 1932, segons el model de l'Instituto Escuela de Madrid, per tal de reestructurar l'ensenyament secundari. La seu era al Palau del Governador del parc de la Ciutadella i el director en fou Josep Estalella i Graells.

El seu funcionament es regia per unes Normes elaborades pel Consell de Cultura de la Generalitat de Catalunya,

Palau del Governador al parc de la Ciutadella, antiga seu de l'Institut Escola i actual seu de l'Institut Verdaguer.

que fixava l'edat mínima d'ingrés al centre -11 anys-, l'admissió d'alumnes d'ambdós sexes i el seu nombre, el Pla d'Ensenyament, l'organització, etc. Endemés, un reglament intern definia els trets pedagògics i organitzatius: coeducació de sexes, l'ús del català com a llengua bàsica, laïcisme en la teoria i les costums i la continuïtat coordinada de l'ensenyament primari a la secundària. Era fortament influït pel krausisme i la Institución Libre de Enseñanza.

Durant la guerra civil espanyola la seu es va traslladar a Sants, i això en va limitar molt l'expansió. El 1939 fou clausurat.


FAPAC. Tots els drets reservats