FAPAC


Benvinguts a la AMPApèdia, l'enciclopèdia lliure de la FaPaC


Aquest és un projecte col·lectiu destinat a construir una base de coneixement útil per al moviment associatiu dels pares i mares dels alumnes. Esperem que us sigui útil per a les vostres consultes i, si pot ser, esperem que hi afegiu també les vostres aportacions.

Per crear nou contingut heu de registrar-vos a la web, i després aneu aquí.

Per a qualsevol dubte consulteu l'ajuda.

Animeu-vos a crear un article sobre la història de la vostra AMPA o el vostre centre educatiu. També podeu fer un article sobre algun coneixement que teniu.


Nota: La FaPaC no se'n fa responsable de la veracitat dels continguts dels articles creats. Si trobeu alguna cosa incorrecta o difamatòria, sisplau fes-nos-ho saber per rectificar-ho.


 

Categories

Pàgina Aleatòria

Distribuïdora de llibres de text

Les AMPA sols poden ser un intermediari en el centre educatiu pel que fa a la distribució de llibres de text, i en cap cas poden vendre els llibres de text directament.

Biografia Aleatòria

Rubiés i Garrofé, Maria

Maria Rúbies i Garrofé (Camarasa, Noguera 1932 - Lleida 1993) fou una mestra i política catalana. Estudià el batxillerat a Lleida i més tard es graduà a la Universitat de Barcelona. Fou professora d'institut a la Seu d'Urgell i professora de l'Escola Normal de Mestres de Barcelona el 1970. El 1973 fou catedràtica de Matemàtiques a la Escola Universitària de Lleida. Amb Jaume Miret fou un dels puntals en la renovació pedagògica a les comarques de ponent. Considerada una pionera en l'ensenyament de la matemàtica moderna, col·laborà a les escoles d'estiu i fundà el Consell Català d'Ensenyament. Fou membre d'Òmnium Cultural, Creu Roja, Rosa Sensat i de la Fundació Autur Martorell.

Història Aleatòria


CEIP Joan Maragall (Lleida)

Logo

Una escola que compta amb 75 anys d'implantació al barri de La Bordeta de Lleida.

Un barri que com diu la gent es troba a "l'altre costat del riu" i que va ser, a principis del segle passat zona residencial de bona part de la burgesia de la ciutat, amb multitud de magnífiques torres -algunes d'estil modernista- que dissortadament van desaparèixer en el decurs de la segona meitat del segle.

Les barreres que suposaren el Canal de Seròs i la Carretera Nacional II van tenir molt a veure en aquest fet, desplaçant la zona residencial cap a la carretera d'Osca.

Actualment, i des dels anys 90, és un dels barris emergents de la ciutat pel que fa referència al creixement urbanístic i demogràfic.

El CEIP Joan Maragall, que amb dues línies educatives d'infantil i primària acull 425 alumnes, està experimentant una profunda remodelació amb les obres d'ampliació que des del curs 2001-02 s'estan duent a terme i que confiem restin finalitzades l'inici del curs vinent.

S'ha enderrocat l'edifici vell -anomenat carinyosament "lo xalet"- que des de l'any 1928 acollia els nens i les nenes del barri. Al seu lloc s'ha ubicat el menjador, el gimnàs i un pati d'esbarjo amb pista esportiva.

S'han creat nous espais; aules de parvulari, plàstica, música, informàtica, desdoblament, tutories, sala de professors, despatx de l'AMPA, biblioteca, consergeria i a més a més hem estat dotats de nou mobiliari i material.

Totes les aules i dependències del centre restaran connectades en xarxa amb el servidor central de l'aula d'informàtica, innovació que és pràcticament pionera als centres de primària de Catalunya.


FAPAC. Tots els drets reservats