FAPAC

Carta benvinguda

• Estimats/des companys/es
 
Comencem un nou curs escolar, amb energia i ilusionats, també alertes i amb les piles carregades per afrontar els propers mesos que seran tan importants per a les nostres filles i fills, per a tots els alumnes del nostre sistema educatiu. Si el curs passat vam fer soroll, aquest no serà menys. La pressió que hem fet les famílies, i també el conjunt de la comunitat educativa, ha estat clau per aconseguir algunes mesures rellevants per a la millora de l'educació. Per això, continuarem en primera línia per tal de dir la nostra i influir en aquelles polítiques educatives que ens impliquen, per donar empenta o tractar d'aturar projectes, decrets o normatives, sigui el que sigui.  
Com la gran federació que som -i us recordem que tots som FaPaC- hem de fer tot el possible, cadascú des del seu àmbit i des del seu territori, des de la seva escola i barri, per sumar esforços i fer la nostra veu encara més forta. Les famílies hem d'aprofitar qualsevol escenari per reivindicar el nostre paper per a la bona marxa de l'educació. El nostre rol i el de les AMPA és molt i molt important. 
 
Tenim moltes prioritats, algunes més immediates i d'altres de mig recorregut. Ara toca que l'educació sigui també una prioritat de país per al Govern, perquè realment s'incorpori a l'agenda política. No ens podem quedar en paraules ni debats estèrils que no porten enlloc, sinó que hem d'anar a fets que ens ajudin a conquerir el sistema educatiu que volem per als nostres infants i per al nostre jovent. Només així podrem créixer com a país. 
 
La nostra línia d'acció continuarà centrada a reclamar una educació millor i de qualitat que atengui la diversitat, que tingui com a pilars la inclusió i la cohesió social, que en comptes d'etiquetar promogui les capacitats de tots els alumnes. Una educació que superi la segregació escolar actual, que disposi d'un mapa escolar públic i una planificació acurada, amb unes ràtios a les aules raonables, i una inversió suficient en nous edificis per acabar d'una vegada per totes amb la cronificació dels mòduls prefabricats. Seguirem reclamant que la gratuïtat sigui real perquè les famílies no haguem de continuar suportant el pes de retallades ni desinversions. Exigirem un nou decret menjador que no obri la porta a la privatització i que tingui en compte les famílies i les AMPA. Així podríem continuar perquè la llista és llarga i queda molt per fer.  
 
Per això, us emplaço a totes i tots al proper dissabte 4 de novembre, a Molins de Rei, per començar a treballar per aquest curs. Les AMPA federades de tot Catalunya, com és el vostre cas, tenim una cita. Celebrarem la nostra Assemblea General. Serà una bona oportunitat per posar en comú totes aquestes prioritats i marcar plegats les línies d'acció que haurà de seguir la Federació durant els propers mesos. Reserveu-vos la data i no hi falteu! 
 
En el meu cas personal també serà el moment per deixar pas a una nova persona que ocupi la presidència, doncs el proper mes de març el meu fill complirà els divuit anys i hauré de posar fi a aquesta etapa al capdavant de la federació. Durant aquest temps hem fet molta feina per assolir gairebé la nova organització territorial de l'entitat, estem en el camí d'aconseguir que les dones cada cop més ocupin llocs de responsabilitat, i continuem incidint per millorar les polítiques educatives. Sóc conscient que ens queden molts reptes i no ens podem aturar. Per això, la participació és tan valuosa, enriquidora i necessària pel bon funcionament d'una entitat com la nostra. Les famílies plegades podem aconseguir tot allò que ens proposem. 
 
Bon inici de curs
 
Montse Conejo
Presidenta de FaPaC
 
 
 
 
 

FAPAC. Tots els drets reservats