FAPAC

Setmana formativa amb visites i experiències

Del 8 al 12 de maig de 2016 es va dur a terme la Setmana Formativa EU Xarxa Clau amb la participació de representants d'associacions de mares i pares d'alumnes de Portugal, Bulgària i Polònia, països col·laboradors del projecte. Durant cinc dies i a diferents punts del territori català es van realitzar diferents activitats, com visites a AMPA i escoles o grups de treball, que van permetre compartir experiències de bones pràctiques i també treballar en el disseny d'un Pla d'èxit educatiu. Accediu a la informació per saber-ne més.
 
L'objectiu de la formació va ser treballar conjuntament per detectar necessitats i donar-les resposta a través de l'elaboració del Pla d'Èxit Educatiu. En aquest sentit, la metodologia utilitzada va ser l'observació de bones pràctiques, les dinàmiques en grups i l'intercanvi d'experiències amb les famílies europees assistents.
 
Es van realitzar diverses visites a la ciutat de Barcelona per conèixer de prop les bones pràctiques dutes a terme, centrades en els àmbits de la comunicació escola-famílies i la participació comunitària en un context territorial amb una alta concentració migratòria:
 
  • AMPA EBM La Casa del Parc (L'Hospitalet de Llobregat). Es va fer una visita a l'escola bressol i a través d'una xerrada amb mares i pares de l'AMPA, juntamnent amb la directora de l’escola i un tècnic municipal, es van intercanviar opinions sobre el treball conjunt realitzat per la comunitat educativa (famílies, escoles, serveis comunitari) i el barri.
  • AMPA Institut Bellvitge, (L'Hospitalet de Llobregat). Durant la visita al centre educatiu també es va fer una xerrada amb mares de l'AMPA, la directora i un jove estudiant que va explicar el seu dia a dia a l'institut. 
  • Escola Miralletes (Barcelona). El menjador escolar el gestiona l'AMPA i va ser una oportunitat única per explicar als participants en la formació detalls sobre com funciona aquest servei, quins són els avantatges i els seus reptes. 
  • Escola Ramón Llull (Barcelona). Es va fer una visita al centre pel seu valor històric i simbòlic. L'AMPA va explicar la seva experiència de participació i voluntariat.

TORNAR AL CURS FORMACIÓ EUXARXACLAU


FAPAC. Tots els drets reservats