FAPAC

Vigents


Espai sobre l'inici de curs

Nen aixcant la màA totes les AMPA us donem la benvinguda al nou curs escolar. Per preparar-ho amb detall, hem habilitat aquest espai per facilitar-vos informació i documentació. Conegueu tot allò que us oferim des de FaPaC.

> Accediu a l'espai sobre l'inici de curs


Campanya Ciberassetjament Zero

Campanya informativa i de sensibilització promoguda per les 6 federacions d'AMPA del país (FAPAC, DINCAT, AFAEC, FAPAES, FAPEL, CCPAC) per combatre el ciberassetjament. Col·labora el Departament d'Ensenyament.

> Accediu a l'espai de la Campanya Ciberassetjament Zero.


Campanya Abaixem les ràtios

Campanya per demanar la baixada de la ràtio de 25 a 20 alumnes per aula i rebutjar el tancament de línies i escoles. Conscienciar de la importància d'una bona planificació escolar. 

> Accediu a l'espai de la Campanya Abaixem les ràtios


Campanya Confiem en l'escola pública

Campanya en defensa i promoció de l'escola pública. Vídeo viral amb la participació de personatges públics, entre d'altres, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. 

> Accediu a l'espai de la Campanya Confiem en l'escola pública.


Curs formació online EU Xarxa Clau

 Espai del curs de formació en línia dirigit a les famílies europees per incidir en l'èxit educatiu dels alumnes. Inclou eines, recursos, documentació i material per dissenyar un Pla d'Èxit Educatiu.

> Accediu a l'espai Curs formació online EU Xarxa Clau. 


 

Campanya SOS Menjadors Escolars 

Campanya informativa, de sensibilització i de rebuig per aturar l’Acord Marc de serveis menjador a les comarques del Maresme-Vallès Oriental. Accions de mobilització i eines comunicatives per descarregar i fer-ne difusió.

 > Accediu a l'espai de la campanya SOS Menjadors Escolars: aturem l'Acord Marc


Espai jornada escolar

Guia FaPaC jornada escolarDavant de l'actual debat originat a la comunitat educativa sobre el tipus de jornada escolar, hem cregut oportú habilitar un espai per tal de facilitar a les AMPA i a les famílies la màxima informació relacionada amb aquest tema. Les diferents propostes continuen generant incerteses pel que fa als seus avantatges i inconvenients

 

 

>Accediu a l'espai jornada escolar


Espai Escola Rural - Zer

Espai informatiu sobre les escoles rurals i les ZER. Diferents seccions per conèixer la seva importància i les seves particularitats, la distribució a Catalunya, i altres recursos d'interès.

> Accediu a l'Espai Escola Rural - ZER


Espai Assemblea General 2016

EVotacionsspai de l'Assemblea General de la FaPaC (Dissabte 12 de març 2016. AMPA Els Pinetons, Ripollet). L'esdeveniment anual de la federació és una oportunitat per a totes les AMPA de Catalunya per trobar-nos, intercanviar opinions i sotmetre a la nostra consideració l'actuació de la FaPaC.

> Accediu a l'espai de l'Assemblea General


Espai amb recursos sobre la reforma educativa - LOMCE

La FaPaC ha habilitat aquest espai per donar a conèixer els seus posicionaments sobre la nova reforma educativa  i facilitar-vos informació, articles i documentació relacionada que pot ser del vostre interès.

 

> Accediu a l'espai sobre la reforma educativa - LOMCE


Festa FaPaC

Espai de la Festa de la FaPaC, la festa de les famílies, celebrada diumenge 21 de juny de 2015 al Parc de la Barceloneta (Barcelona) amb la participació de més de 800 famílies. L'acte hi va acollir actuacions musicals, animació, tallers, solidaritat, lliurament dels Premis FaPaC, fira d'AMPA, i més.

> Espai de la Festa FaPaC

 


Espai preinscripció i matrícula (Curs 2015-2016)

Nens al patiEn aquest espai trobareu informació d'interès i recursos sobre el procés de preinscripció i matrícula. Tot allò que hem de tenir en compte les famílies a l'hora d'escollir escola per als nostres fills/es.

 

> Accediu a l'espai sobre preinscripció i matrícula


Campanya eleccions als  Consells Escolars 2016-17

Entre novembre i desembre de 2016 se celebren eleccions per renovar els consells escolars dels centres educatius de Catalunya. Participem-hi, famílies! El consell escolar és l'únic òrgan col·lectiu de participació de tots els membres de la comunitat educativa. És el nostre espai per incidir en l'educació dels nostres fills i filles!

 

> Accediu a l'espai de la campanya d'eleccions als Consells Escolars 2016-17


Espai beques menjador

Nens dinant a l'escolaEn aquest espai trobareu informacions d'interès i recursos útils per a les AMPA sobre les beques de menjador i, en general, sobre aquest servei escolar.

> Accediu a l'espai beques menjador


Espai casals d'estiu

Nens caminantMoltes AMPA organitzeu activitats durant els mesos d'estiu dirigides a les vacances dels infants i adolescents: casals, colònies, campaments i acampades, camps de treball, intercanvis i rutes. Us oferim aquest espai per informar-vos de tot allò que heu de tenir en compte. Trobareu els passos a seguir si voleu organitzar una d'aquestes activitats així com diferents documents del vostre interès.

> Accediu a l'espai sobre els casals d'estiu


 

 

 

Anteriors


 

Recursos i materials sobre la ILP

Espai per a la Iniciativa Legislativa Popular promoguda per la FaPaC. Material i recursos, notícies de premsa, aportacions de les AMPA, calendari amb totes les activitats desenvolupades, preguntes freqüents, material de campanya. Documents relacionats amb la sisena hora a les escoles públiques, així com recull de premsa sobre la sisena hora i sobre la ILP.

> Accediu a l'espai Sisena Hora per a Tothom


Espai projecte Tothom a l'AMPA

Logo Tothom a l'AMPAProjecte que vol promoure la participació de les famílies nouvingudes i immigrades en les associacions de mares i pares, facilitar el seu contacte amb els centres educatius i millorar la seva incorporació a la societat mitjançant l'activitat associativa.

> Accediu a l'espai Tothom a l'AMPA


Espai sobre la Llei d'Educació de Catalunya (LEC)

Man en l'aireAccediu a tots els recursos sobre la Llei d'Educació de Catalunya (documents oficials i d'opinió de la FaPaC, document s d'altres entitats, intervencions en els fòrums i articles del blog de la FaPaC, comunicats, etc).

 

> Accediu a l'espai sobre la LLei d'Educació de Catalunya (LEC)


Recursos per a la llengua catalana

Espai amb diversos recursos sobre la llengua catalana: material per a la normalització de l'ús del català en la comunicació associativa, oportunitats per a la formació dins de les AMPA o per als seus associats.

 

> Accediu a l'espai per la llengua catalana


Recursos per a la informació i la comunicació

Col·libríFaPaC aposta per l'ús de recursos oberts que permetin l'intercanvi d'informació i l'aportació comunitària per a la millora del funcionament de les AMPA. Recursos per adoptar tecnologies de programari lliure.

 

> Accediu a l'espai de recursos per a les TIC


 


FAPAC. Tots els drets reservats