FAPAC

En aquest espai trobareu informacions d'interès i recursos útils per a les AMPA sobre les beques de menjador i, en general, sobre aquest servei escolar.


Posicionament FaPaC

  • Comunicat premsa per desmentir declaracions consellera Rigau sobre la nostra Federació i per reclamar solució als casos coneguts beques denegades (veure aquí) 21/11/2013
  • Comunicat premsa per denunciar que més de 17.000 nens queden exclosos de les beques menjador (veure aquí) 13/11/2013
  • Informe FaPaC beques menjador denegades (pdf)

Roda premsa Presentació informe FaPaC

  • Comunicat premsa inici de curs (veure aquí)
  • Article opinió Àlex Castillo, "Una escola assistencial" (veure aquí)

Recomanacions

Si detecteu qualsevol cas d’infants que es queden sense servei de menjador, adreceu-los als serveis socials del vostre municipi o consell comarcal, o als professionals de l’EAP de la vostra zona perquè gestionin el cas.

Enquesta a les AMPA

Hem obert una enquesta per conèixer el número de beques que us han estat denegades, malgrat haver-les sol·licitat. Aquesta dada la podreu saber preguntant directament a la direcció del vostre centre o a través del Consell Escolar. Les dades ens seran útils per incidir en les polítiques de beques menjador. 

Ompliu l'enquesta aquí. Només us portarà un moment.

Com es gestionen?

Els ajuts individuals de menjador escolar s'atorguen a alumnes que pertanyen a famílies en situacions socioeconòmiques desafavorides. Us informem com accedir als ajuts.

Campanyes actives

Conegueu algunes iniciatives d'entitats que estan en marxa per distribuir ajuda i donar resposta a les necessitats dels infants que tenen limitat l'accés al servei de menjador per manca de recursos. 

Recull premsa

Informacions, notícies, articles,...publicats en els mitjans de comunicació. Apartat actualitzat periòdicament.

  • Intervenció consellera Irene Rigau en el Ple del Parlament (20/11/2013) responent a les dades de FaPaC sobre beques menjador denegades (Canal Parlament)
  • Informe convocatòria ajuts menjador escolar Consorci d'Educació de Barcelona (17.073 beques concedides i 4.597 denegades) (aquí) 

Documents d'interès

 
  • Informe sobre malnutrició infantil a Catalunya del Síndic de Greuges, setembre 2012. Analitza des d’una perspectiva multidemensional i integral sobre la pobresa infantil i formula nombroses recomanacions adreçades als poders públics a fi de combatre’l.
  • Observatori de Vulnerabilitat - 4rt estudi (30/01/2013) Espai d’anàlisi per conèixer a fons la realitat de les persones que són usuàries de la Creu Roja, saber com els afecta la crisi econòmica i adaptar al màxim els projectes de l’entitat a les seves necessitats. Aquest quart estudi es centra en l'impacte de la crisi en el colectiu de la infància i l'entorn escolar.

 

 

 

FAPAC. Tots els drets reservats