FAPAC

Taula rodona a l'assemblea de Confavc

Més enllà d'una situació de crisi, d'una desinversió brutal en matèria educativa com no s'ha vist mai en període democràtic, assistim a la pitjor agressió al món de les escoles des de les matances de mestres paral·leles a la Guerra Civil.

 

Escola, identitat i respecte

Publicat a El Diari de l'Educació eldiario.es 4/12/2012

 

 

Darrerament sembla que l’escola li importa molt a tothom. Potser és un renovat amor a la infància, potser un interès real pel coneixement. Qui sap.

L'escola, eina necessària per a la construcció d'un país

* Llegiu article publicat al diari El Periódico.

Àlex Castillo, President FaPaC Catalunya

Demandes per al nou curs (Article publicat a La Vanguàrdia 28-8-2012)

 

Com a pares i mares d’alumnes, les nostres demandes per al proper curs que s’inicia aquest setembre són ben senzilles i alhora ben llunyanes del que ha estat el curs passat. Demanem tranquil·litat, calma, feina, honestedat i, per acabar, una mica d’alegria i optimisme. Poca cosa, però sembla una carta als Reis, perquè no hem pogut tenir res d’això al llarg d’aquest curs passat.

Retallades en Educació (Escrit presentat al Fòrum Veïnal de Barcelona)

Les retallades a l'escola pública es concentren en uns quans temes:

Més temps per aconseguir cobrir les baixes per malaltia de mestres. De vegades hi ha baixes de mes de tres dies que queden sense cobrir. Això repercuteix en que moltes activitats que es fan amb desdoblament de grup no es poden fer perquè cal atendre el grup on hi ha hagut la baixa.

Eliminació de la sisena hora en el 80% de l'escola pública. Els alumnes han perdut 175 hores de classe per curs acadèmic.

Tot temps passat va ser millor. També en educació.

Un petit text de Tàcit per a la reflexió al respecte de l'enyorança i la mitificació del temps passat en educació. Què diria el savi romà si veiés el seus descendents perdent el temps amb la Nintendo?

 

He posat el text en els dos idiomes per tal que us en recordeu dels temps pretèrits passats a l'escola amb la terrorífica traducció de llatí a mig fer ....

 

Valoració de FAPAC sobre la Llei d'Educació de Catalunya a un any de la seva aprovació.

Situació de l’educació a Catalunya abans de la LEC

Biblio primariaEl sistema educatiu català és com un got mig ple o mig buit segons es miri. Tenim una bona escola. Cal dir-ho per endavant, perquè de vegades hi ha una tendència a criticar tot el que es fa que no és positiva ni útil per a la millora del sistema. Tampoc ens podem quedar en l’autocomplaença i emmirallar-nos només en els elements positius del sistema.. Tenim una bona escola malgrat alguna gent i algunes tendències negatives, gent i tendències tant a nivell de Departament i administració en general, com de mestres, com de famílies.

Arxius per descarregar

Ponència Sobre el sistema educatiu espanyol i la laïcitat

Aquesta és la ponència que vam presentar com a Fapac aquest dissabte en al Fòrum Espai de Llibertat desenvolupat a Barcelona durant el passat cap de setmana, dintre d'una taula rodona sobre la laïcitat i el sistema educatiu espanyol. A l'agenda podeu trobar més informació sobre aquest fòrum.

 

Comentaris sobre el debat del dia 27

CartellUn cop fet el debat sobre les propostes polítiques de cara a la propera legislatura aquí podem veure les cares del personal que va venir a dir la seva.

Poques propostes noves, un pèl de demagògia (no excessiva), alguna errada monumental (el senyor López va repetir fins a set vegades consells locals en referència als consells escolars)i una lleugera estirada d'orelles de l'Ernest Benach al Rafa López per utilitzar el nom de la llibertat en va. I és que no s'ha de confondre la llibertat amb el llibertinatge.

Informe per a SOS Racisme Sobre la situació del racisme a l'escola

Aquest és un text que ha aparegut a l'informe sobre el racisme a Catalunya publicat per Sos Racisme.  Ens van demanar al nostra col·laboració com a Fapac per aquest informe i aquí teniu el text que els vam enviar.

Arxius per descarregar

Pàgines


FAPAC. Tots els drets reservats