FAPAC

Assemblea General 2017

Un centenar d'AMPA fent visible la força de les famílies

L'Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei (Baix Llobregat) va ser el lloc de trobada per a un centenar d'AMPA federades que van tenir l'oportunitat de posar a debat l'actualitat educativa entorn a la 40a Assemblea General de la FaPaC. Els assistents van repassar la feina feta durant el curs compartint una mateixa realitat: els darrers mesos no han estat exempts de dificultats i se sumen nous reptes als ja existents. Davant d'això, es va insistir en la necessitat que la Federació reforci el seu paper per incidir en les polítiques educatives i socials que afecten les famílies. Alguns objectius prioritaris compartits pels assistents van centrar-se en la defensa de la democràcia a les escoles, la defensa de la participació de les famílies o la lluita per una escola pública gratuïta que garanteixi la igualtat d'oportunitats. 
L'Assemblea va servir per aprovar el nou pla de treball per als propers mesos i també per renovar un terç de la junta general i una nova presidència. La jornada va ser molt enriquidora fruit de l'intercanvi d'opinions entre les diferents AMPA a les quals agraïm el seu esforç, dedicació i temps.

Comiat emocionat de Montse Conejo

Des de l'Assemblea General del març de 2016 celebrada a Ripollet, moment que va ser escollida presidenta, Montse Conejo ha treballat intensament per tal de reivindicar el paper de les mares i pares en l'educació. Durant aquest temps ha centrat els seus esforços a incidir en les polítiques de l'administració per tal de traslladar l'opinió de la federació, fer que s'escolti l'opinió de les famílies, i aconseguir millores en l'educació. Dos van ser els propòsits en el seu mandat: empoderar les dones en càrrecs de responsabilitat dins del moviment social i donar forma a una nova organització territorial de la federació amb més juntes territorials per facilitar la comunicació amb les AMPA i crear més xarxa. Coincidint amb la finalització dels estudis obligatoris del seu fill, Conejo va deixar el seu càrrec dissabte a l'AGO de Molins de Rei. Visiblement emocionada i agraïda, Conejo va recordar la importància de les mares i pares i del conjunt de les famílies per a la bona marxa de l’educació, "tot i que moltes vegades estem en un segon pla, un fet que ens ha de motivar encara més a no defallir en la nostra lluita diària". Gràcies per la feina feta, Montse, per la dedicació, el temps i les grans dosis d'energia.

"Transformem FaPaC", candidatura guanyadora

La candidatura "transformadora en defensa de l'educació pública" ha estat guanyadora en les eleccions per renovar part de la junta general de la federació. Encapçalada per Belén Tascón, també està formada per altres mares i pares: Xavier Pedrol, Núria Muñoz, Carles Benito, Carme Roca, Javier Castelló, Xènia Amorós, Marina Gassol, Andrea Tuset, Laurat Cabot. Les persones que formen l'equip asseguren creure en el "debat crític, participatiu, radical, càlid, feminista i emocionant", i recorden lluitar "contra la privatització, la mercantilització, la desinversió, la segregació i l'externalització".

Documents aprovats AGO 2017

L'Assemblea General ha serivt per repassar, valorar i aprovar els documents relacionats amb l'activitat i treball de la federació al llarg del curs 2016-2017. S'han aprovat els següents documents:
 
 

Belén Tascón, nova presidenta

Belén Tascón és la nova presidenta de la FaPaC després que la candidatura que encapçalava "Transformem FaPaC" fos la més votada. És mare d'alumnes d'una escola pública del barri de Gràcia de Barcelona. Forma part de la Comissió "No a les retallades" de l'escola, ha estat membre del grup promotor de la Xarxa d'Escoles Insubmises a la LOMCE, membre de l'Assemblea Groga de Gràcia i, fins ara, vicepresidenta de polítiques educatives de la FaPaC. Tascón substitueix a Montse Conejo, al capdavant de la Federació en aquesta nova etapa. 

TORNAR A L'ESPAI AGO PRINCIPAL

Imatge de l'AGO

Quina educació volem?

La nostra paraula compta!

Les famílies comptem!

L'AGO en imatges

L'Assemblea ens deixa moltes imatges. La gran trobada que les AMPA de Catalunya celebrem anualment, l'espai màxim de participació. Hem compartim, debatut i aprovat el nostre pla de treball i actuacions per al 2017-2018. Enguany, a més, hem renovat part de la junta general. 

Candidatures presentades per a Junta General

"Candidatura transformadora en defensa de l'educació pública", encapçalada per Belén Tascón

"Candidatura inclusiva i transformadora en defensa de l'educació pública", encapçalada per Mario Parra. 

El dia de l'AGO podreu votar per la candidatura que considereu. Recordeu de portar el certificat de representació de la vostra AMPA

* Si cliqueu damunt de la imatge us la podeu descarregar.


FAPAC. Tots els drets reservats