FAPAC

Amb el suport de:

LogoLogo

Participeu!

La vostra experiència compta

Cliqueu aquí!

Aquest projecte vol promoure la participació de les famílies nouvingudes i immigrades en les associacions de mares i pares. L'objectiu es afavorir l'apropament d'aquestes famílies en els centres educatius i millorar la seva incorporació a la societat mitjançant l'activitat associativa.

Estratègies per a les AMPA

> GRUP DE TREBALL per compartir experiències i dissenyar conjuntament noves estratègies de participació a l'escola. Si sou pares i mares nouvinguts i voleu formar part d'aquest grup de treball, envia'ns un mail. Més informació.

------------------------------

> GUIA ACOLLIDA de les famílies amb informació i recursos perquè cada AMPA pugui fer el seu propi Pla d'Acollida i fomentar la participació de totes les famílies en el centre educatiu. Descarrega't la Guia (PDF).

------------------------------

> DÍPTIC INFORMATIU PLURILINGÜE, per explicar a les famílies nouvingudes com participar en l'AMPA i en l'educació dels fills i fer que coneguin perquè és important. Descarrega't els díptics en diferents idiomes (castellà, català, anglès, francès, urdú, àrab, xinès).

------------------------------

> DECÀLEG, en format A3, d'actuacions i línies de treball que les AMPA poden establir per dinamitzar la relació amb les famílies immigrades, fruit del treball de camp amb AMPAs de Catalunya.

------------------------------

> PROJECTE MATERIAL AUDIOVISUAL per promoure la participació de les famílies immigrades en la comunitat educativa. Elaborat per FaPaC i l'Ajuntament de Barcelona.

Arxius per descarregar

Experiències

Projectes i actuacions impulsades per les AMPA per fomentar la participació de totes les famílies i per crear espais de contacte i intercanvi.

Idees clixé sobre èxit escolar, famílies i alumnat immigrant

Aquí es presenten alguns arguments per debatre i desnaturalitzar algunes idees tòpiques i típiques entorn immigració i educació.

 

Arxius per descarregar

Enllaços

RECURSOS PER APRENDRE CATALÀ PER A ESTRANGERS:

Càtedra d'Immigració, Drets i Ciutadania - Universitat de Girona

Grup EMIGRA - UAB

Fundació Jaume Bofill

Secretaria per a la Immigració - Generatlitat de Catalunya

Espai de recursos per a la immigració (Creu Roja)

Síndic de Greuges de Catalunya

SOS Racisme

Colectivo IOÉ

EduAlter

Portal DIXIT

Recursos d'integraciò per ens locals

Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers

 


FAPAC. Tots els drets reservats