FAPAC

La FaPaC demana la sisena hora també al juny

La FaPaC demana als centres de primària amb horari intensiu al juny que també es faci la sisena hora

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) demana que als centres públics de primària que facin horari intensiu durant les dues últimes setmanes de juny, si així ho han acordat el seu Consell Escolar, es faci la sisena hora d’activitat escolar, d’acord amb el previst a les instruccions d’inici de curs.

La FaPaC vol deixar clar que considerem que la cancel·lació de la sisena hora durant aquestes dues setmanes, que representen 10 hores menys d’activitat escolar, és una mesura basada en criteris laborals sense cap justificació des de l’àmbit educatiu i, a més, molt poc justificable a nivell social doncs la major part de les famílies encara estaran a pràcticament dos mesos del seu període de llicència laboral.

Per una altra part, es tracta simplement d’una reducció de l’horari de permanència del professorat als centres, perquè les hores davant del grup de classe no s’incrementen per la realització de la sisena hora.

Per últim, creiem que afecta econòmicament a les famílies, ja que hauran de finançar l’atenció dels seus fills fins a l’hora que puguin anar a buscar-los al col·legi, a més de l’angoixa per haver de compaginar l’horari laboral habitual amb un horari escolar escurçat. Per la qual cosa demanem al Departament d’Educació mesures que atenuïn aquests impactes afegits sobre les famílies.

 


FAPAC. Tots els drets reservats