FAPAC

El Govern espanyol ignora la petició per un 21-D no laborable

La FaPaC lamenta que el Govern hagi ignorat la petició perquè el proper 21-D sigui no laborable, no recuperable i retribuït, en el marc de la campanya que ha recollit prop de 40.000 signatures. La FaPaC tancarà el 21-D.
 
COMUNICAT DE PREMSA
 
Després de la campanya “Per un 21-D no laborable, no recuperable i retribuït” amb prop de 40.000 signatures recollides, 
 
La FaPaC lamenta que el Govern hagi ignorat la petició perquè el proper 21-D sigui declarat dia no laborable
 
  • La FaPaC tancarà i aturarà la seva activitat el proper 21D per donar coherència a la iniciativa i deixar palès públicament el seu rebuig a la manca de voluntat del Govern per facilitar la conciliació laboral i familiar, doncs dijous vinent serà laborable, però no lectiu.  
 
 
Barcelona, 19 de desembre de 2017
 
Després de registrar, a finals de novembre, davant la Delegació del Govern espanyol a Catalunya les prop de 40.000 signatures recollides en suport a la campanya “Per un 21-D no laborable, no recuperable i retribuït. Garantim el dret a vot i la conciliació”  i reclamar per escrit una reunió amb el Delegat del Govern, Enric Millo, la FaPaC lamenta no haver obtingut cap mena de resposta a les seves peticions.
 
Aquesta manca de resposta per part del Govern es tradueix en una manca absoluta de voluntat per escoltar la veu d’una gran part de la societat (ciutadans, entitats, organitzacions, sindicats, etc) que va voler adherir-se a la campanya per aconseguir poder exercir el seu dret a vot amb plenes garanties, és a dir, facilitant la conciliació laboral i familiar. 
 
Amb la seva actitud, el Govern ha perdut una oportunitat important per restablir el consens social trencat en no convocar eleccions en diumenge, tal com ha estat habitual, justament per garantir que l’activitat laboral i lectiva no afecti el lliure exercici del dret a vot.  
 
Per mostrar el seu rebuig públic i donar coherència a la iniciativa realitzada, la FaPaC anuncia que tancarà el proper dijous i aturarà la seva activitat a tot Catalunya, tant a la seu central com territorials.  
 
La FaPaC recorda que els propers comicis se celebren en un context d'anormalitat política i haver reconegut  aquest dia com a no laborable hagués estat clau per fer de la jornada electoral una jornada amb més normalitat. 
 
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats