FAPAC

Campanya perquè el 21-D sigui no laborable, no recuperable i retribuït

La FaPaC ha llençat una campanya a través de la plataforma Change.org perquè dijous 21-D sigui reconegut com a dia NO LABORABLE, NO RECUPERABLE I RETRIBUÏT i garantir així el dret a vot de tota la ciutadania en les eleccions autonòmiques convocades a Catalunya i facilitar la conciliació.
 
La FaPaC ha obert la petició al Change.org "Per un 21-D NO LABORABLE, NO RECUPERABLE I RETRIBUÏT. Garantim el dret a vot i la conciliació" amb l'objectiu que el Govern espanyol reconegui el proper dijous 21 de desembre com a dia no laborable per a ningú, atès que aquestes eleccions se celebren en un context d'anormalitat política i aquest fet ajudaria a què la jornada electoral transcorregués amb més normalitat.
 
 
SIGNATURES AL CHANGE.ORG
 
 
 
ADHESIONS AL MANIFEST
 
 
Si sou una entitat, organització, sindicat, partit polític, etc. podeu enviar-nos un correu electrònic a fapac@fapac.cat per informar-nos de la vostra adhesió a la campanya.

> Descarregueu el banner 21-D NO LABORABLE, NO RECUPERABLE I RETRIBUÏT

 
ENTITATS I ADMINISTRACIONS ADHERIDES:
 
- Ajuntament de Caldes de Montbuí
- Ajuntament de Molins de Rei
- CC.OO. de Catalunya
- Consell Escolar Municipal de Molins de Rei
- Consell de la Joventut de Catalunya
- Colla Gegantera de Sarrià- Sant Gervasi
- Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya
- Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)
- Xarxa d'Economia Solidària

 

MOTIUS DE LA CAMPANYA

Les elecions autonòmiques convocades a Catalunya ha estat una de les primeres mesures adoptades pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en virtut de l'aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola. D’acord amb l’article 13.6 del Reial Decret 605/1999, de 16 d’abril, de regulació complementària dels processos electorals, si el dia fixat per a la celebració de les eleccions no és festiu es considerarà inhàbil a efectes escolars en el territori corresponent.

La convocatòria d'eleccions un dijous no prioritza el dret a l’educació perquè s’afegeix un nou dia no lectiu al calendari escolar que coincideix, a més, amb el final del trimestre amb els problemes organitzatius que se'n deriven.

Davant d'això la FaPaC demana:

  • Reconèixer el 21-D com a dia NO LABORABLE, NO RECUPERABLE I RETRIBUÏT. Aquestes eleccions se celebren en un context d'anormalitat política i reconèixer aquest dia com a no laborable, no recuperable i retribuït entenem que ajudaria a què la jornada electoral transcorregués amb més normalitat.

Les nostres raons:
 
  • Perquè l’exercici del dret de vot es pugui desenvolupar amb totes les garanties.
  • Per facilitar la conciliació de totes les famílies. Les eleccions a l'Estat espanyol se celebren en diumenge i no en un dia laborable, fruit del consens socials, justament per garantir que l'activitat laboral i lectiva no afecti el lliure exercici del dret a vot del conjunt de la ciutadania.
  • Aquesta mesura es podria haver evitat fàcilment perquè, d’acord amb la LOREG (Ley Orgánica del Régimen Electoral General), les eleccions anticipades s’han de celebrar en 54 dies naturals després de la publicació de la convocatòria al BOE (Butlletí Oficial de l'Estat). 

 

La FaPaC fa una crida a totes les famílies, AMPA, entitats, organitzacions, partits polítics, societat civil i ciutadania en general, a sumar-se a la petició per mostrar l'ampli rebuig i defensar el dret a l'educació.

GRÀCIES PEL VOSTRE SUPORT!

 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats