FAPAC

Belén Tascón és escollida nova presidenta de la FaPaC

En el marc de l'Assemblea General, celebrada a Molins de Rei dissabte 4 de novembre, amb l'assistència d'un centenar d'AMPA, Belén Tascón ha estat elegida nova presidenta de la FaPaC en guanyar la seva candidatura per renovar part de la junta general. 
 
 
COMUNICAT DE PREMSA   
 
40a ASSEMBLEA GENERAL FAPAC 

 

Un centenar d’AMPA de tot Catalunya s’han aplegat avui a l’Assemblea General de la FaPaC celebrada a Molins de Rei,

 
Belén Tascón és escollida nova presidenta de la FaPaC 
 
  • La candidatura presentada per la fins ara vicepresidenta de polítiques educatives de la FaPaC, Belén Tascón, ha guanyat en les eleccions per renovar una part de la junta general davant de la candidatura de Mario Parra, president de la junta territorial de Maresme-Vallès Oriental.
  • Els eixos de treball se centraran especialment en la lluita contra la desinversió progressiva de recursos i el desmantellament de l’escola pública, contra la mercantilització de l’educació, i contra la segregació. En aquesta nova etapa, s’aposta perquè la FaPaC sigui més crítica, democràtica i reivindicativa, i sigui una entitat activa en l’enfortiment de la comunitat educativa en col·laboració amb altres moviments socials de base.
 
Barcelona, 4 de novembre de 2017
 
Un centenar d'associacions de mares i pares d’alumnes de les escoles públiques de Catalunya s'han reunit, avui dissabte, per celebrar l'Assemblea General de la FaPaC a l'Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei, en una jornada en la qual s’ha renovat part de la junta general de la federació així com la seva presidència. 
 
Les AMPA assistents han fet guanyadora a la candidatura “Transformem FaPaC”, candidatura transformadora en defensa de l’educació pública, encapçalada per Belén Tascón, i formada per un equip de nou persones més, set mares i tres pares d’AMPA. 
 
Belén Tascón és a partir d’avui la nova presidenta de la FaPaC en aquesta nova etapa. És mare d'alumnes d'una escola pública del barri de Gràcia de Barcelona. Forma part de la Comissió "No a les retallades" de l'escola, ha estat membre del grup promotor de la Xarxa d'Escoles Insubmises a la LOMCE, membre de l'Assemblea Groga de Gràcia i, fins ara, vicepresidenta de polítiques educatives de la FaPaC.
 
Tascón assumeix el càrrec en substitució de Montse Conejo que ha deixat la presidència coincidint la finalització dels estudis obligatoris del seu fill. Visiblement emocionada i agraïda, Conejo ha volgut recordar els esforços fets al capdavant de l’entitat així com la importància de les famílies per a la bona marxa de l’educació, animant als assistents a continuar la lluita, sigui on sigui. 
 
Eixos de treball prioritaris
 
Belén Tascón i el seu equip, amb la seva proposta, volen promoure “un debat crític, participatiu, radical, càlid, feminista i emocionant”. “Lluitem contra la privatització, la mercantilització, la desinversión, la segregació i l’externalització”, ha destacat la nova presidenta, que ressumeix així els eixos principals inclusos en el pla de treball presentat en la seva candidatura.
 
El pressupost del 2017 manté una reducció de la despesa per alumne del 20,3% respecte a la del curs 2010-2011 i una reducció en el funcionament dels centres del 27,7%. Davant d’aquesta realitat, es vol fer un pas endavant en la lluita per conseguir eliminar la triple xarxa existent de manera que la distribució de recursos no posi en perill l’escola pública a favor de la concertada. 
 
D’altra banda, es denuncia el copagament de les famílies a l’escola pública, la transitorietat i precarització laboral dels docents, i l’externalització progressiva d’alguns eixos bàsics dels servei educatiu públic. Es vol liderar la reivindicació de la universalitat i gratuïtat del servei de menjador escolar, treballar contra la privatització de les escoles bressol, entre d’altres. 
 
Quant a la segregació escolar, es denuncia que atempta contra la fita d’aconseguir una escola pública de qualitat, equitativa i inclusiva. Respon a una manca de recursos específics que perpetua l’estigmatització de certs col·lectius. En aquest sentit, es farà un seguiment detallat del desplegament del Decret d’Escola Inclusiva i s’iniciarà una línia de treball per fomentar el respecte i integració del col·lectiu LGTBI en l’àmbit educatiu. A més, es defensarà que la política pública d’innovació educativa sigui global per acabar amb la incipient segregació pedagògica que pot aparèixer per motius socio-econòmics. 
 
En línies generals, en aquesta nova etapa se centraran esforços per defensar l’educació pública com un element primordial per garantir la igualtat d’oportunitats i es treballarà per incidir en les politiques educatives i fer que la veu de les famílies i de les prop de 2.300 AMPA federades a la FaPaC s’escolti.
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats