FAPAC

La FaPaC, en defensa de les llibertat i contra la repressió

La FaPaC ha estat una de les entitats convocants de la concentració de dijous 28 de setembre sota el lema "La comunitat educativa, per les llibertats i contra la repressió" celebrada a la Universitat de Barcelona on hem llegit un manifest. 

Davant la conjuntura actual, la FaPaC, com a representant de prop de 500.000 famílies de Catalunya, ha cregut oportú manifestar públicament el seu suport a la defensa de les llibertats i drets fonamentals alhora que condemnar accions repressives. Ho ha fet en el marc de la concentració convocada pel conjunt de la comunitat educativa i celebrada a la tarda al claustre de la Universitat de Barcelona, on representants dels diferents col·lectius han llegit uns parlaments en defensa de la democràcia i la participació.

La vicepresidenta de polítiques educatives de la federació, Belén Tascón, ha estat l'encarregada de llegir un manifest en nom de la FaPaC que ha volgut posar l'accent en rebutjar que l'escola es converteixi en un instrument al servei de l'estratègia de la por. 

 
MANIFEST FaPaC
 
"La comunitat educativa per les llibertats i contra la repressió"
 
#EducacioContraRepressio
 
Les famílies ens trobem, avui, aquí reunides per manifestar de manera clara i contundent el nostre rebuig a les mesures adoptades pel Govern espanyol com a resposta a la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre. Mesures clarament intimidatòries i desproporcionades, que en alguns casos s’han fet sense empara judicial i contravenint tractats internacionals d’obligat compliment per l’Estat com ara el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics i el Conveni Europeu per a la Salvaguarda dels Drets Humans i les Llibertats fonamentals, la pròpia Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.
 
Aquelles que defensem i anhelem l’exercici dels drets humans arreu del món ens veiem emplaçats a denunciar les actuacions judicials i policials contra institucions catalanes, contra impremtes, propietats privades, mitjans de comunicació, periodistes i alcaldes. 
No podem tolerar la utilització de l’ús arbitrari de les institucions de l’Estat (Jutges, fiscals i Cossos i forces de seguretat) per a reprimir una mobilització legítima, pacífica i democràtica.
 
Aquestes mesures són innecessàries i suposen la vulneració de drets tant fonamentals com el dret a la llibertat d’expressió i d’informació, i el dret a la llibertat de reunió i manifestació dels ciutadans de Catalunya i, molt especialment dels nostres fills i filles que aquests dies estan observant una actitud intimidatòria per part de la fiscalia  amb l’objectiu de dissuadir l’exercici de drets fonamentals i llibertats públiques que tenen reconeguts. 
La nostra entitat defensa i treballa per una escola democràtica i plural i justament aquesta reivindicació la portem, avui, als carrers perquè considerem intolerable que l’escola es converteixi en un instrument al servei de l’estratègia de la por.  
 
Les escoles públiques catalanes són els espais on els nostres fills i filles passen la major part del temps, aprenent a conèixer el món i preparant-se per esdevenir futurs ciutadans i ciutadanes educats en els valors democràtics i en el respecte i gaudi dels drets tant civils i polítics com econòmics, socials i culturals que han costat tant d’esforç d’adquirir al llarg de la història.
 
En aquest sentit, de la mateixa manera que les famílies hem defensat sempre la democràcia a l’escola pública, ara la defensem als carrers i continuarem defensant-la decididament en les nostres escoles publiques.
 
 

 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats