FAPAC

Es crea la Taula per la Democràcia on també hi participa la FaPaC

La FaPaC és una de les entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil catalana que formen part de la Taula per la Democràcia, nascuda en defensa la democràcia i de les institucions catalanes.
 
COMUNICAT DE PREMSA
 
Es constitueix la Taula per la Democràcia
 
 
Es tracta d’um espai de diàleg format per entitats per donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes.
 
Entitats, sindicats i organitzacions de la societat civil catalana constitueixen la Taula per la Democràcia. L’objectiu és donar una resposta unitària, pacífica i coordinada
en defensa de les institucions catalanes i els drets fonamentals davant la vulneració d’aquests drets que s’està produint els darrers dies. Les entitats consideren que els
problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva i, per això, insten les institucions europees i internacionals a vetllar perquè així sigui.
 
La Taula per la Democràcia s’ha presentat aquest dimecres a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya i ha comptat amb la presència de representants de totes les
entitats impulsores i de l’excoordinador del Pacte Nacional pel Referèndum Joan Ignasi Elena.
 
El grup impulsor d’aquesta Taula per la Democràcia està format per 40 entitats i organitzacions, entre les quals hi ha:
Associació Catalana d’Universitats Públiques ACUP; l’Assemblea Nacional Catalana; l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana AELC; Casa Nostra Casa Vostra; la CECOT; la Comissió de la Dignitat; Consell Nacional de la Joventut de Catalunya;, Comissions Obreres; Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya CONFAVC; Federació d’Assemblees de Pares i Mares de Catalunya FAPAC; LaFede.cat - Organitzacions per la Justícia Global; Òmnium Cultural; PIMEC; Unió de Federacions Esportives de Catalunya UFEC; Unió General de Treballadors UGT; Unió de Pagesos; i la USOC. 
 
Manifestem que:
 
1. Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.
 
2. Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint aquests dies per part del Govern i els organismes de l’Estat.
 
3. Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica, ferma i continuada en defensa de les institucions i dels drets fonamentals.
 
4. Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva, i, per això, instem les institucions europees i internacionals a vetllar perquè així sigui.
 
5. Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i reivindiquem el dret a decidir el futur polític del poble de Catalunya.
 
6. Ens comprometem a respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i no descartem cap forma pacífica i consensuada de mobilització i resposta de país. 
 
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats