FAPAC

Premis FaPaC 2017: Felicitats a les AMPA guanyadores!

Els projectes de l'AMPA CEIP Lavínia (Barcelona), l'Escola Ponent (Granollers), i la iniciativa conjunta de les AMPA Corbella, Granés, Mil·lenari i AFA Les Aigües i Can Manent (Cardedeu) guanyen la 5a edició dels Premis FaPaC.
 
COMUNICAT DE PREMSA
 
En el marc de l'acte de lliurament dels PREMIS FAPAC, celebrat dissabte passat a Barcelona,
 
Els projectes de l'AMPA CEIP Lavínia (Barcelona), l'Escola Ponent (Granollers), i la iniciativa conjunta de les AMPA Corbella, Granés, Mil·lenari i AFA Les Aigües i Can Manent (Cardedeu) guanyen la 5a edició dels Premis FaPaC 
 
 • Els PREMIS FAPAC reconeixen públicament el treball i projectes realitzats per les associacions de mares i pares de Catalunya a favor de l'escola pública. 
 • La FaPaC ha premiat EL CRÍTIC com a Mitjà de comunicació amic; a PROACTIVA OPEN ARMS, com a entitat; i ha atorgat un guardó honorífic a Manuel Barbero, pare de l'escola Els Maristes de Barcelona, pel seu coratge i valentia.
 
Barcelona, 22 de maig de 2017
 
En el marc d'una cerimònia celebrada el passat dissabte a l'espai cultural Francesca Bonnemaison de Barcelona, la FaPaC ha donat a conèixer els guanyadors de la 5a edició dels PREMIS FAPAC que reconeixen públicament els projectes realitzats per les associacions de mares i pares de Catalunya  a favor de l'escola pública. L'objectiu dels guardons, ja consolidats, és fer visible el valuós treball que d'una forma voluntària duen a terme les famílies, malgrat no estar prou reconegut. 
 
La presidenta de la FaPaC, Montse Conejo, va recordar durant l'acte que les famílies continuen sent el motor per a la bona marxa de molts centres educatius del país i va posar de relleu el paper actiu de mares i pares per arribar allà on no ho fa l'administració. En la seva intervenció, va encoratjar totes les famílies a continuar treballant per evitar tancaments de línies i escoles, per aconseguir una escola inclusiva de veritat i fer que l'educació ocupi un lloc prioritari en l'agenda política. 
 
D'entre el centenar de projectes participants, les AMPA guanyadores en cadascuna de les tres categories que premien els millors projectes solidaris, participatius i promotors de l'èxit educatiu han estat el resultat d'una votació popular online amb més de 1.500 vots registrats a través del web:  www.fapac.cat/premis-fapac
 
La FaPaC felicita a totes les AMPA guanyadores i a totes les participants en aquesta edició i les encoratja a continuar treballant com ara per l'educació i el millor futur dels nostres fills i filles.
 

1r Premi “AMPA Solidària”

AMPA CEIP Lavínia (Barcelona)

Projecte: “Per una escola inclusiva: cap infant fora de joc!”. La iniciativa permet la participació de tots els infants en les activitats escolars i extraescolars independentment de la seva situació econòmica i social, i arriba allà on ho ha fet l'administració.

 

1r Premi “TOTHOM A L'AMPA”

AMPA Escola Ponent (Granollers)

Projecte: “El català com a via d'inclusió”. El projecte promou que totes les famílies, especialment les nouvingudes, tinguin veu i participin en l'educació dels fills i filles. Al mateix temps, facilita l'aprenentatge de la llengua catalana com a eina per a la integració i cohesió social.

 

1r Premi “Fem xarxa per l'èxit educatiu”

AMPA Corbella, AMPA Granés, AFA Les Aigües, AFA Can Manent, AMPA Mil·lenari (Cardedeu)

Projecte: “A Cardedeu en bici i a peu” que vol sensibilitzar les famílies i veïns sobre els nombrosos avantatges de la mobilitat sostenible; reivindica l'autonomia dels infants en els espais públics i treballa perquè aquests siguin adequats i més saludables.

 
 
RELACIÓ D'AMPA GUANYADORES
 
CATEGORIA "AMPA SOLIDÀRIA" a l'experiència solidària dins de l'associació que promogui la cohesió social i vetlli per la igualtat d'oportunitats.
 • 1r PREMI:  “PER UNA ESCOLA INCLUSIVA: CAP INFANT FORA DE JOC!” - AMPA CEIP Lavínia (Barcelona)
 • 2n PREMI: "A L'ESCOLA MENGEM, A L'ESCOLA APROFITEM" - APA El Mirador (Corbera de Llobregat, Baix Llobregat)
 • 3r PREMI: "BCN COMPARTEIX EL MENJAR"- AFA La Llacuna (Barcelona)
 • FINALISTA: "VINE AMB ALGÚ" - AMPA La Sínia (Vic, Osona)
 • FINALISTA: CAMPANYA SOLIDÀRIA PER ALS NENS REFUGIATS SIRIANS- AMPA Ramón y Cajal (Ulldecona, Montsià)
CATEGORIA "TOTHOM A L'AMPA" a l'experiència que promogui la participació associativa de totes les famílies del centre educatiu.
 • 1r PREMI:  “EL CATALÀ COM A VIA D'INCLUSIÓ” - AMPA Escola Ponent (Granollers)
 • 2n PREMI:  "XARXA DE CONEIXEMENTS I APRENENTATGE"- AMPA Escola Mar Nova (Premià de Mar, Barcelona)
 • 3r PREMI: "AMPATITZA'T"- AMPA Escola de Maspujols (Maspujols, Baix Camp)
 • FINALISTA: "PRESSUPOST PARTICIPATIU DEL TURÓ DEL CARGOL"-  AFA Turó del Cargol (Barcelona)
 • FINALISTA: "PARTICIPACIÓ I CULTURA DINS DE L'AMPA"- AMPA IES Granollers (Granollers, Vallès Oriental)
 
CATEGORIA "FEM XARXA PER L'ÈXIT EDUCATIU" a la iniciativa promoguda en un centre educatiu o en una AMPA amb l’objectiu de millorar l’èxit educatiu dels seus alumnes aprofitant el treball en xarxa dels diferents membres de la comunitat educativa.
 • 1r PREMI: “A CARDEDEU EN BICI I A PEU” - AMPA Corbella, AMPA Granés, AFA Les Aigües, AFA Can Manent, AMPA Mil·lenari (Cardedeu)  
 • 2n PREMI:  "CONSTRUÏM ESCOLA" - AMPA Escola Rocabruna (Picamoixons, Alt Camp)
 • 3r PREMI: "AULA D'ESTUDI (PROJECTE MENTORS)- AMPA Institut d'Argentona (Argentona, Maresme)
 • FINALISTA: "ÒPERA A L'ESCOLA"- AMPA Simeò Rabasa (Martorelles, Vallès Oriental)
 • FINALISTA: "EDUQUEM EN XARXA"- AMPA CEIP Escola Arrels dels Alamús (Els Alamús, Segrià)
 
RECONEIXEMENT INSTITUCIONS EXTERNES
 
Els Premis FAPAC també han reconegut l'activitat i suport d'institucions externes. 
 

Mitjà de comunicació amic

CRÍTIC

Per ser una cooperativa compromesa amb el dret a la bona informació, que qüestiona i investiga aquelles notícies que no surten als mitjans de comunicació habituals. 

 

Premi Entitat de la Societat civil

PROACTIVA OPEN ARMS

Per ser una entitat de iniciativa local amb mirada global, que salvant moltes vides, ens ha fet prendre consciencia del drama que estan vivint moltes persones que fugen de guerres injustes.

 

Premi Honorífic

Manuel Barbero, el pare de l’escola dels Maristes

Pel seu coratge i valor de denunciar públicament la situació d’abús que han viscut alguns dels alumnes d’aquell centre. Amb la seva denúncia, ha forçat a què la societat posi la seva mirada en un fenomen patit per molts, però denunciat per pocs. A més, ha encarnat la tasca que fem les mares i pares que és defensar els nostres fills i filles, creure en ells i donar exemple dels valors en els quals creiem.

 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats