FAPAC

Les federacions d'AMPA alertem dels perills de la "Balena Blava"

Les sis federacions d'AMPA de Catalunya alertem sobre els perills de l'anomenada "Balena Blava", un conjunt de proves macabres que indueixen al suïcidi. Davant qualsevol indici cal denunciar el cas als Mossos d'Esquadra.
 
COMUNICAT DE PREMSA
 
Des de les 6 federacions d'AMPA's de Catalunya volem fer un seriós crit d’alerta davant dels casos que estan apareixent els darrers dies d'adolescents a causa de l'anomenada "Balena Blava". La "Balena Blava" no és un joc, és un conjunt de proves macabres que indueixen al suïcidi.
 
El mes de febrer les 6 federacions d’AMPA catalanes varem posar en marxa la campanya de #ciberassetjamentzero per combatre el ciberbullying, ja que els mòbils i les xarxes socials donen ales, facilitats, anonimat i permanència a l’assetjament. I amplifiquen enormement les seves conseqüències. Els pares i les mares hem de saber estar a prop dels nostres fills, per tal de detectar a temps qualsevol situació anòmala: bullying, aïllament, alteracions, etc. Cal parlar, escoltar, comprendre, mirar, crear ponts i espais de diàleg amb els fills.
 
Davant de qualsevol indici de ciberassetjament per "Balena Blava” cal denunciar el cas als Mossos d'Esquadra, al telèfon > 112.
 
La inducció al suïcidi és un delicte.
 
I sempre que hi hagi símptomes de que els nostres fills i filles no estan bé, pateixen alteracions de conducta, per petites que siguin, o observem coses estranyes, cal trucar al 061, CatSalutRespon.

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats