FAPAC

Èxit de les xerrades sobre higiene nasal realitzades a Lleida

El conveni entre la FaPaC i el Col·legi de Fisioterapeutes ha permès divulgar les noves pautes d'higiene nasal a la demarcació de Lleida. Des d'inici de curs s'han fet xerrades a Cervera, Tàrrega, Mollerussa, Balaguer, les Borges Blanquees i Lleida.
 
 
COMUNICAT DE PREMSA
 
 
Sis capitals de la província han acollit xerrades d'un fisioterapeuta
 
Un conveni entre la FaPaC i el Col·legi de Fisioterapeutes permet divulgar les noves pautes d'higiene nasal a la demarcació de Lleida
 
  • La FaPaC ha distribuït tríptics i pòsters a través de les AMPA, i ha organitzat xerrades a Cervera, Tàrrega, Mollerussa, Balaguer, les Borges Blanques i Lleida.
 
Lleida, 31 de març de 2017
 
Un acord entre la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FaPaC) i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha fet possible que s'hagin divulgat des de principis de curs les noves recomanacions d'higiene nasal a través de les diferents associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) del territori. El conveni també ha inclòs xerrades a les capitals de 6 comarques de la demarcació de Lleida, com són la Segarra, l'Urgell, el Pla d'Urgell, la Noguera, les Garrigues i el Segrià. Les sessions informatives han estat acompanyades amb la distribució de tríptics i cartells amb explicacions bàsiques i il·lustracions pràctiques per fer un bon rentat nasal.
 
L'Escola Bressol Municipal Balàfia, la més gran de la ciutat de Lleida, ha acollit aquesta setmana l'última de les xerrades previstes a la província. La fisioterapeuta Maira Lorenzo ha donat, aquest dijous a la tarda, les pautes per una correcta higiene nasal i per mocar-se.
 
Prèviament, hi ha hagut xerrades obertes a totes les famílies de cada comarca a l'escola Les Savines, de Cervera; a l'escola Àngel Guimerà, de Tàrrega; a l'escola Les Arrels, de Mollerussa; a l'escola Gaspar de Portolà, de Balaguer, i a la biblioteca Marquès d'Olivart, de les Borges Blanques. En aquest sentit, la junta territorial de la FaPaC agraeix la predisposició i col·laboració de les AMPA i dels equips professionals dels diferents centres i espais que han acollit les sessions, a més dels ajuntaments que hi han posat facilitats.
 
Evitar refredats i infeccions
 
Amb els rentats nasals "aconseguim evitar refredats i infeccions en vies altes com la sinusitis, la rinitis i la faringitis", afirma Imma Castillo, coordinadora de la comissió de fisioteràpia respiratòria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Castillo afegeix que aquesta tècnica també permet que "conservem correctament la mucosa nasal per defensar-nos de substàncies externes", al mateix temps que "també millorem la funció olfactiva, auditiva i gustativa". 
 
La higiene nasal és una de línies de formació per a les famílies que la FaPaC ofereix aquest curs, entre les quals també hi ha xerrades sobre gestió i dinamització d'AMPA, sobre consells escolars, sobre assegurances, sobre protecció de dades, sobre eines per a l'èxit educatiu o sobre intel·ligència emocional, entre altres. 
 
La FaPaC aplega més de 2.200 associacions de mares i pares d’alumnes d’arreu de Catalunya, i representa més de 400.000 famílies.
 
 
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats