FAPAC

Preinscripcions: Animem les famílies a optar per la pública

La FaPaC a Lleida ha promogut una acció a l'escola Pardinyes sota el lema "L'escola pública és qualitat" amb la qual s'ha volgut fer una crida a les famílies perquè facin la preinscripció dels fills i filles als centres públics. 
 
COMUNICAT DE PREMSA
 
 
Coindicint amb l'inici del procés de preinscripcions escolars
 
L'escola pública és la que garanteix la convivència, la qualitat i que l'educació sigui un ascensor social
 
 • La FaPaC ha promogut una acció a l’escola Pardinyes sota el lema "L’escola pública és qualitat" per animar les famílies a optar per centres públics coincidint amb l'inici de les preinscripcions escolars.
 • "La crida a favor de l’escola pública és des de la convicció que és una aposta per a una societat millor" 
 • La FaPaC valora l'obertura de nous centres a la demarcació de Lleida, però recorda que s'ha d'apostar per la reducció de les ràtios per tal que el professorat pugui treballar més i millor amb l'alumnat.
 
Lleida, 21 de març de 2017
 
La junta territorial a Lleida de la FaPaC ha promogut una acció aquest dimarts al matí amb motiu de l’inici del procés de preinscripcions escolars. La cita, que ha tingut lloc a l’escola Pardinyes de Lleida, ha servit per llençar un missatge clar animant les famílies a optar pels centres públics. Alumnes del centre han mostrat al pati un mural amb el lema "L’escola pública és qualitat", després de mostrar el seu projecte basat en la ciència i la tecnologia. 
 
La FaPaC considera que "l’escola pública és la que avala uns estàndards de qualitat i de diversitat que garanteix el desenvolupament de cada infant i que aposta per una societat cohesionada i per la convivència". La federació recorda que "l’educació ha de ser un ‘ascensor social’ i l’escola pública és la que ho facilita".
 
La FaPaC ha deixat clar que "reivindicar una millora del sistema no vol dir que els professionals de les escoles i instituts públics no facin una gran feina amb els infants, sinó que mostra la implicació que tenim les AMPA dels centres públics amb l’educació dels nostres fills". En aquesta línia la FaPaC considera que "quan s’uneixen els esforços, ben dirigits, de tota la comunitat educativa, des dels mestres i professors fins als pares i tutors, ens apropem més i més a l’èxit educatiu".
 
Des de la FaPaC fem una crida a favor de l’escola pública per convicció i no des d’una visió interessada i lucrativa.  Al mateix temps recordem que la FaPaC i les AMPA som entitats basades en el voluntariat "per intentar afavorir la millora de cada centre i del sistema educatiu". "Som conscients que l’aposta per l’escola pública és una aposta per una societat millor".
 
Oferta escolar per al proper curs
 
Pel que fa a les novetats del proper curs, la FaPaC ha valorat la creació d’un nou institut a la demarcació, el d’Alpicat, i de l’institut-escola Torre Queralt, a Lleida: "Estem contents quan s’obren nous centres, però la nostra aposta és per a la reducció de les ràtios per tal que el professorat pugui treballar més i millor amb els seus alumnes".
 
Pel que fa als concerts d’escoles privades, la FaPaC planteja que «caldrà qüestionar-se la necessitat de concertar quan està havent-hi una davallada de natalitat i el sistema públic és l’únic que garanteix una llibertat de creença i una igualtat de gènere i evita el classisme».
 
Algunes consideracions sobre la puntuació per assignar centre:
 
 • Germans que estan matriculats al centre o que algun pare o tutor hi treballa: 40 punts
 • Proximitat (només una opció)
  • domicili (àrea de proximitat): 30 punts
  • lloc de treball: 20 punts
  • domicili (al mateix municipi): 10 punts
 • Ajut renda mínima d’inserció: 10 punts
 • Per discapacitat igual o superior al 33% de l’alumne o d’un familiar de primer grau: 10 punts
 
Criteris de desempat:
 
 • Família nombrosa o monoparental: 15 punts
 • Malaltia crònica del sistema endrocrí o metabòlic: 10 punts
 • Si algun pare, tutor o germà és exalumne del centre: 5 punts
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats