FAPAC

Saló de l'Ensenyament: Campanya Desmilitaritzem l'Educació

La Campanya Desmilitaritzem l'Educació, de la qual n'és membre la FaPaC, ha denunciat públicament que en l'edició d'enguany del Saló de l'Ensenyament l'Exèrcit triplicarà la seva presència en aquest esdeveniment.
 
Del 22 al 26 març, a Fira de Barcelona (Montjuïc), tindrà lloc l'edició d'enguany del Saló de l'Ensenyament de Barcelona. Fira de Barcelona i la direcció del Saló de l'Ensenyament han pres la decisió d'incloure, un cop més, un estand de l'exèrcit -triplicant-ne l'espai que se li ha atorgat, de 36 a 100m2-. 
 
Desmilitaritzem l’Educació ho ha denunciat en roda de premsa i ha qualificat la decisió de provocativa i totalment contradictòria a les resolucions institucionals que van ser aprovades l’any passat respecte la presència de l’exèrcit al Saló i dins els espais educatius en general. La decisió contravé la Moció 55/XI Sobre la desmilitarització de Catalunya, aprovada el 14 de juliol passat pel Parlament de Catalunya, així com, l'Acord del Plenari del Consell Municipal de Barcelona, de 26 de febrer de 2016. Ambdues resolucions institucionals van ser aprovades per majoria absoluta. 
 
La campanya, sota el lema “Les armes no eduquen, les armes maten”, insta a les institucions i administracions públiques implicades al Saló a prendre un paper actiu per tal de respectar els acords aprovats.
 
La Campanya treballa des de fa anys perquè l'exèrcit no tingui cap mena de presència als espais educatius, de formació o de lleure i, també en el cas d'aquest saló. Per aquest motiu, s'han dut a terme diverses accions per mostrar-hi rebuig i n'hi ha d'altres programades. A finals de novembre passat, es van enviar 12 cartes a les diferents persones responsables de les institucions i administracions públiques que tenen una implicació directa en l'organització del Saló i dels seus continguts, o que hi col·laboren d'una manera significativa. A més, durant els dos darrers mesos, membres de la Campanya s'han reunit també amb les diverses administracions públiques i institucions.
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats