FAPAC

Les AMPA de Girona celebren la seva Assemblea Territorial

La FaPaC ha celebrat l'Assemblea Territorial a Girona on les AMPA assistents han reclamat solució a la provisionalitat de les infraestructures escolars, lluitar contra la segregació i apostar per la renovació pedagògica, entre d'altres demandes.
 
COMUNICAT DE PREMSA
 
En el marc de l'Assemblea Territorial celebrada avui dissabte a Quart,
 
La FaPaC de Girona celebra la seva Assemblea a Quart
 
  • La solució a la provisionalitat de les infraestructures escolars, la lluita contra la segregació escolar i l'aposta per la renovació pedagògica també a secundària centren la jornada.
  • A l'Assemblea, la FaPaC ha presentat públicament el vídeo "Barracons, fins quan?" on han participat diferents AMPA d'escoles completament en barracons per denunciar la seva situació i per exigir que aquest tema ocupi un lloc prioritari en l'agenda política de forma urgent.
 
Girona, 4 de març de 2017
 
Representants d’una vintena d’AMPA gironines s'han reunit en Assemblea Territorial de la FaPaC, dissabte 4 de març, a la localitat de Quart en una trobada anual que ha servit per posar en comú les problemàtiques i mancances més comunes que viuen els centres educatius públics del territori. Les famílies han posat sobre la taula les seves principals preocupacions i han aprovat un pla de treball amb les principals reivindicacions i línies a treballar en els propers mesos.
 
Les AMPA de les comarques gironines reunides en Assemblea han exigit a les administracions que donin una solució a curt termini a la provisionalitat de les infraestructures dels centres públics, incloent els barracons, els centres dividits en diferents espais, centres amb espai insuficient pel desenvolupament de l'activitat escolar. Comptar amb unes infraestructures dignes i adequades és indispensable per assolir la qualitat educativa que desitgem per als nostres fills i filles.
 
Altres de les demandes recollides són les següents:
  • Prioritzar l'adequació de polítiques en la lluita contra la segregació escolar. En Xavier Bonal, professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha exposat el fenomen de la segregació escolar a Catalunya. Des de les AMPA fem una crida a les administracions perquè vetllin per garantir realment la igualtat d'oportunitats en l'educació, donant també importància a les accions municipals.
  • Impulsar de manera efectiva canvis a l'educació secundària que permetin la continuïtat amb els projectes que es desenvolupen a primària.
  • Impulsar la creació d'instituts escoles, model àmpliament establert a l'educació concertada i negat a la pública.

 

DOCUMENTACIÓ:

- Memòria Junta Territorial FAPAC Girona 2016

- Acta Assemblea Territorial FAPAC Girona

- Pla de treball FAPAC Girona 2017

 

RECULL DE PREMSA:
 
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats