FAPAC

La Paeria inicia licitació menjadors sense l'opinió de les famílies

La FaPaC ha presentat un document amb 26 propostes per al a nova licitació del contracte del servei de menjadors de les escoles bressol municipals de Lleida. La Federació lamenta que no s'hagi comptat amb l'opinió de les famíllies.
 
 
 
COMUNCIAT DE PREMSA
 
La Paeria inicia la licitació dels menjadors de les escoles bressol sense l'opinió de les famílies
 
  • L’Ajuntament de Lleida no preveu cap moment per a la participació de les famílies en el procés de licitació del servei de menjadors de les escoles bressol municipals
  • L’equip de govern local només ha contemplat les aportacions dels grups polítics amb representació al ple.
  • La junta territorial de la FaPaC a Lleida ha demanat que les famílies siguin tingudes en compte i ha lliurat al registre municipal un document amb 26 propostes.
  • La FaPaC busca millorar la prestació, la transparència, el seguiment i l’avaluació del servei, a més d’intentar blindar els compromisos adquirits per l’empresa adjudicatària .
 
 
Lleida, 23 de febrer de 2017
 
 
La territorial a Lleida de la FaPaC ha registrat, aquest dijous, un document amb 26 propostes per a la nova licitació del contracte del servei de menjadors de les escoles bressol municipals. La federació d’AMPA s’ha mostrat dolguda que l’equip de govern de la Paeria no hagi previst buscar un espai per tenir en compte l’opinió de les famílies i ha demanat que corregeixi aquesta dinàmica. 
 
Només s’havia contemplat la participació dels grups polítics amb representació al ple. La FaPaC va contactar dilluns amb la regidoria d’Educació per manifestar l’interès en presentar propostes. Fruit d’això se li va donar tres dies per poder fer aportacions. La federació lamenta que s’hagi establert un termini tan curt per a un moviment associatiu basat en el voluntariat. El document entregat és fruit de la feina, el debat i l’experiència de diferents col·lectius des de fa anys.
 
La FaPaC ha buscat millorar la prestació, la transparència, el seguiment i l’avaluació del servei, a més d’intentar blindar els compromisos que es recullin al contracte. Entre les aportacions de la federació hi ha:
 
  • La creació d’una comissió de seguiment que es reuneixi regularment amb representants de la regidoria d’Educació, de l’àrea de Salut Pública de la Paeria, de l’empresa adjudicatària, de la FaPaC, i dels grups polítics del consistori que ho demanin.
  • El text sol·licita que no s’augmenti el preu del servei i regular el cobrament del servei per evitar errors comesos fins ara per l’actual adjudicatària, Alessa. 
  • Pel que fa al menjar, la FaPaC s’ha centrat en demanar que es regeixi en base a la guia Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància (de 0 a 3 anys) de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. L’organisme estableix que el menjar de nadons no hauria de contenir, entre altres, sal, sucres o tonyina, productes que s’han detectat en els menús servits fins ara per Alessa. 
  • Al monitoratge se li demana que tingui una formació específica per als infants de les escoles bressol. En aquest sentit, també busca una millora de la ràtio, especialment entre els nadons menors d’un any. 
  • La FaPaC demana que s’estenyin les sinergies entre regidories de la Paeria. En aquesta línia ha proposat que la comissió tècnica que valorarà les candidatures compti, a més de tècnics de la regidoria d’Educació, amb professionals de l’àrea de Salut Pública, aprofitant que té un programa encarat a nadons de 0 a 3 anys; i de la regidoria de Sostenibilitat, ja que la FaPaC demana que les empreses candidates presentin un pla de reducció de residus i de recollida selectiva de la cuina i el menjador.

 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats