FAPAC

Presentació Plataforma per Educació Baix Llobregat

Neix la Plataforma per l'Educació Pública del Fòrum Social del Baix Llobregat per coordinar accions, mobilitzacions i propostes en defensa i impuls de l'educació pública de la comarca. La FaPaC en forma part juntament amb altres entitats.
 
En roda de premsa celebrada el 2 de febrer es va fer la presentació pública de la Plataforma per l’Educació Pública del Baix Llobregat. 
 
El passat 14 de desembre va tenir lloc la primera reunió de la Plataforma per l’Educació Pública del Baix Llobregat amb l’objectiu de coordinar accions, mobilitzacions i propostes en defensa i impuls de l’educació pública de la comarca del Baix Llobregat. Es tracta d'un espai de debat i proposta obert a totes les persones i entitats implicades en la defensa de l’educació entesa com un servei públic essencial bàsic que volem inclusiva, igualitària, gratuïta, democràtica i amb financiació suficient. Inicialment agrupa les següents entitats del Baix Llobregat: FAVBAIX, FAPAC, ERC, EUiA, ICV, PSC, UGT, CCOO.
 
La primera acció de la Plataforma ha estat l'elaboració d'un manifest on s’expressen els objectius i principals reivindicacions del col·lectiu que va ser lliurat en la roda de premsa als mitjans de comunicació.
 
Les organitzacions i entitats signants del manifest apostem per la coordinació de les mobilitzacions i propostes a la nostra comarca i ens rebel·lem contra les qüestions que condicionen la qualitat de l’educació  com:
  • La continuïtat de les retallades educatives.
  • L’aplicació de la LOMCE.
  • Els problemes de massificació d’aules a la secundària.
  • El tancament d’aules.
  • La manca de planificació de la construcció de nous centres educatius.
  • Els menjadors escolars i les beques menjador que han d’estar completament garantides.
  • La dotació completa de les plantilles dels centres des de l’1 de setembre  i la  cobertura de les substitucions des del primer dia.
  • Una oferta digna i  amb suficients  places de cicles de Formació Professional en tots els seus nivells
  • La suficient dotació per atendre les Necessitats Educatives Especials  als centres.
 
La defensa de l’educació  pública i de qualitat, comporta també la defensa i millora dels recursos tant materials com humans i, en conseqüència, la baixada de ràtios d’alumnes per aula  i la recuperació dels  drets sociolaborals de les treballadores i els treballadors.
 
Des del Fòrum Social del Baix Llobregat ja s’han fet campanyes i mobilitzacions per millorar la quantitat i quantia de les beques menjador, per evitar el tancament d’aules de P3 i la baixada de ràtios, i hem donat suport participant a les mobilitzacions i manifestacions per aturar i revertir les retallades socials i laborals.
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats