FAPAC

El MUCE Girona denuncia incompliments per crear institut

La comunitat educativa agrupada en el MUCE denuncia l'incompliment de la moció aprovada el passat desembre per crear un nou institut a la ciutat de Girona i fer front així a la demanda de places a secundària. 
 
COMUNICAT DE PREMSA
 
La comunitat educativa agrupada en el MUCE denuncia l'incompliment de la moció aprovada el passat desembre per crear un nou institut a Girona
  • La moció aprovada per unanimitat preveia la creació d'un nou centre de secundària per donar resposta a la previsió de demanda de places a curt i mig termini.
Girona, 26 de gener de 2017
 
L’octubre passat, veient la manca de compromís del Departament d'Ensenyamnet per donar una solució estable i de qualitat a l’augment de la demanda de places a secundària, el MUCE va decidir presentar una moció al ple de l’Ajuntament de Girona que acordava sol·licitar al Departament la creació d’un nou institut de Secundària. El nou institut havia de donar resposta a la necessitat de creació de nous grups de primer d’ESO que augmenten a 45 el curs vinent i fins a 48 el curs 21-22.
 
El MUCE, que agrupa els principals sindicats de professionals de l’educació, així com famílies, estudiants i entitats del món educatiu, ha volgut insistir a la regidoria d’Educació que cal continuar treballant per donar compliment a la moció, ja que la solució proposada pel Departament i feta pública el passat 15 de desembre és precària i absolutament insuficient.
 
Segons Gisela Vicenç, presidenta de la FAPAC a Girona i membre del MUCE “no podem compartir la resposta de la regidora Muradàs al ple de dilluns en la qual donava per bona la solució proposada pel Departament”. També ha volgut recordar que encara estan pendents de què, tant la mateixa regidora com el delegat territorial d’Ensenyament, Josep Polanco, els donin hora per reunir-se, tal com van sol·licitar just després de fer-se pública la notícia de l’ampliació de l’IES Ermessenda.
 
Des del MUCE es vol destacar que estan treballant en una campanya que inclogui diferents accions per reclamar una millor planificació educativa des d’un marc ampli d’àrea d’influència i que no només tingui en compte el nombre de places sinó també l’equitat educativa, aspecte que ha de permetre disposar del transport i les mesures complementàries de beques i ajuts necessaris per combatre la segregació escolar, objectiu imprescindible segons l’Informe del Síndic de Greuges de 2016.
 
 
Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) a Girona:
Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC)
Federació d'Educació de CCOO
Sindicat USTEC
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)
Federació de Moviments de Renovació Pedagògica(FMRPC)

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats