FAPAC

El MUCE a Girona continua defensant un nou institut

La comunitat educativa agrupada en el MUCE es mostra crítica amb la proposta del Departament d'Ensenyament per resoldre l'augment de la demanda de places a secundària.
 
Comunicat de premsa
 
Arran de les informacions fetes públiques pel Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Girona sobre el nou institut de la ciutat,
 
La comunitat educativa agrupada en el MUCE es mostra crítica amb la proposta del Departament d'Ensenyament per resoldre l'augment de la demanda de places a secundària
 
  • Representants del MUCE critiquen que s'eviti la creació d'un nou institut el curs 2017/2018, tal com reclamava la moció que es va aprovar per unanimitat al ple de l'Ajuntament de Girona el passat 14 de novembre.
 
Girona, 22 de desembre de 2016
 
Segons ha fet públic el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Girona, l’Institut Ermessenda es traslladaria a la seva ubicació definitiva a partir del curs 2019/20. Mentrestant, però, per donar resposta a la creixent demanda de places a secundària els propers anys l’institut tindrà dues seus: dues línies ubicades a l’actual edifici Cartanyà i tres més en barracons a tocar l’Escola Bosc de la Pabordia.
 
La presidenta de la FAPAC i membre del MUCE, Gisela Vicenç, ha manifestat que, si bé estan d’acord amb la nova ubicació per l’Ermessenda, que donaria servei als barris de Montilivi, Palau, Santa Eugènia i Sant Narcís on la demanda és més elevada, es mantenen ferms en que és necessària la creació d’un nou institut, tal com es va aprovar per unanimitat en el ple de l’Ajuntament de Girona aquest novembre. 
 
Segons Vicenç “no podem compartir que es divideixi l’IES Ermessenda en dues seus” i afegeix que aquesta solució, a més, no dóna resposta a les fins a 48 línies que es preveuen necessàries el curs 21/22. Actualment, a Girona hi ha 44 línies de 1r d'ESO, per tant, “la proposta del Departament d'ampliar 3 línies més cobreix 47 línies, els números no ens surten”. Considera que el Departament no s'ha mogut de la seva posició inicial, seguint amb la pretensió de dividir físicament un centre.
 
Els sindicats USTEC, CCOO i UGT, representats en el MUCE han volgut fer èmfasi en les dificultats tant per a la gestió del centre com per al professorat que comporta la divisió d’un centre en dues seus i més si estan tan allunyades l’una de l’altra, i han posat sobre la taula la possibilitat que això generi un greuge comparatiu entre l’alumnat que estigui en una o altra seu amb condicions molt diferents.
 
Des del MUCE s’ha informat que ja s’ha sol·licitat una reunió tant amb el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Josep Polanco, com amb la regidora d’educació de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, per abordar el tema. 
 
Tomàs Sindermann, del sindicat d’estudiants SEPC, també actiu al MUCE, ha volgut deixar clar que “esperem tot el suport del govern de la ciutat i dels diferents grups municipals a l’oposició per mantenir-nos ferms en la necessitat de crear un nou institut, tal i com van expressar aprovant unànimement la moció el passat novembre”.
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats