FAPAC

Les AMPA de la Catalunya central unides per la millora de l'educació

Les AMPA de la Catalunya central han celebrat a Navarcles la primera Assemblea territorial per consensuar les seves propostes de millora per l'educació. Pau Cortès ha estat escollit president de la junta territorial.

En el marc de l'Assemblea, celebrada dissabte, 12 de novembre, les AMPA de les comarques de la Catalunya central van reclamar la fi de les retallades i van coincidir en continuar treballant per garantir una educació pública, democràtica i de qualitat. 

Amb el 66% de les AMPA del territori federades a la FaPaC, la Federació va fer una crida a aprofitar aquesta notable representació i, d'aquesta manera, potenciar la participació de les famílies en l'àmbit municipal i en les Comissios de Garantia d'Admissió, ja que la representació de mares i pares és clau per fer sentir la nostra veu.

Segons el mapa territorial es va fer palesa la necessitat de places públiques al territori així com la reducció de barracots. Potenciar l’éxit educatiu, empoderar les AMPA, i promoure xarxes locals, van ser altres objectius destacats sobre els quals es treballarà. D'altra banda, es va coincidir a continuar exercint pressió sobre els grups parlamentaris per aconseguir garantir beques menjador per a tot l'alumnat amb necessitats; l’administració deriva la responsabilitat als consells comarcals, i les AMPA han de fer front al deute existent. Pel que fa a l'escola inclusiva, la realitat és que a primària i a secundària no hi ha pressupost, i es va acordar treballar perquè s’adequïn els pressupostos. També es va posar sobre la taula la manca de vetlladors. romoure les xarxes locals Cercar interessos comuns. 
 
Es van treballar diversos aspectes educatius, amb la realització d'uns tallers dels quals van sorgir algunes propostes. Quant a les funcions de l'AMPA, es va subratllar la necessitat de veure les AMPA no tant com una empresa de serveis sinó com una entitat de suport a l'escola i en favor de l'educació. 
Pel que fa a la secundària, es va destacar que caldria abastir els centres amb recursos d’Orientació Acadèmica i professional, ja que és molt important tenir una visió general del mercat de treball. D'altra banda, es va apostar per la renovacío de molts equipaments informàtics als instituts, atès que molts superen els 10 anys, amb els efectes que això comporta. Quant a l'escola rural, es va remarcar la seva importància i es van recordar algunes particularitats pròpies, moltes vegades desconegudes, com les ZER, la manca d'ajuts i els problemes de comunicació amb el centre.  
 
Finalment, l'Assemblea va servir per aprovar la nova junta territorial formada per 8 membres i encapçalada per Pau Cortès que ocuparà el càrrec de president.
 
Recull de premsa:
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats