FAPAC

Suport a la vaga d'estudiants del 26-O contra les revàlides

La FaPaC, com a membre del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), dóna el seu suport a la vaga general de dimecres 26 d'octubre convocada pel Sindicat d'Estudiants per mostrar oposició a les revàlides que comporta la LOMCE.
 
Amb aquesta mobilització, el Sindicat d'Estudiants fa una crida als joves a secundar la convocatòria de vaga i buidar així les aules a totes els instituts per tal d'aconseguir la retirada de les revàlides, previstes aquest curs 2016-2017, així com la derogació total de la LOMCE, una llei a la qual la FaPaC s'hi ha oposat frontalment des d'un començament. 
 
Les revàlides no busquen la millora de la qualitat educativa, ja que aquesta tan sols possible invertint en educació pública, en recursos humans i materials que garanteixin condicions dignes als nostres centres, contractant professors, augmentat els desdoblaments, acabant amb la massificació.
 
El sindicat recorda que les revàlides franquistes suposen multiplicar l’actual selectivitat per tres, establint així un triple filtre amb el que rebutjarà a centenars de milers de joves d’entre 15 y 17 anys.
  • Revàlida de 4t de la ESO. Consistirà en 7 exàmens amb continguts de 3r i 4t. Qui no la superi no podrà accedir al Batxillerat i tampoc obtindrà el títol de la ESO encara que tingui aprovades totes les assignatures. És a dir, un estudiant que suspengui aquesta revàlida sortirà al mercat laboral sense titulació, i els seu esforç durant quatre anys aprovant tot no servirà per a res.
  • Revàlida de 2n de Batxillerat. 8 exàmens sobre continguts de 1r i 2n que, de no ésser aprovada, negarà el títol del Batxillerat. És a dir: es sortirà al mercat laboral tan sols amb la titulació de la ESO. De res servirà haver aprovat totes les assignatures del Batxillerat: si es suspèn aquesta injusta revàlida, dos anys d’esforços tirats a la brossa.
  • Revàlida d’accés a la universitat. A més a més d’haver d’aprovar la revàlida del Batxillerat, la llei deixa oberta la possibilitat d’una tercera selectivitat a càrrec de la universitat en la qual vulguem estudiar i, com és previsible, de no ser aprovada tancarà les portes de les facultats.
El sindicat vol estendre la seva denúncia a tota la comunitat educativa i demana el suport de professorat i famílies, i de la ciutadania en general, a sumar-se a les manifestacions previstes a Catalunya: 
 
- Barcelona: 12h Pl. Universitat
- Tarragona: 12h Pl. Imperial Tarraco 
- Girona: 12h. Pl.Constitució 
- Sabadell: 12h Pl. de Sant Roc
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats