FAPAC

Manifest per denunciar que les desigualtats augmenten

La plataforma Pobresa Zero, en la qual hi és present la FaPaC, ha fet públic un manifest amb el qual denuncia l'incompliments de les resolucions aprovades al darrer ple de la Pobresa del mes de març i demanda solucions urgents.
 
Coincidint amb el Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa, el 17 d'octubre, la plataforma ha fet públic el Manifest 2016: ’12 fronts, 12 mesos després: les desigualtats augmenten’ (pdf), per traslladar el seu missatge de decepció davant dels incompliments de les resolucions que es van aprovar al ple d’emergència social celebrat al mes de març al Parlament de Catalunya.
 
La plataforma denuncia que els avenços han estat escassos, tímids i del tot insuficients per combatre la pobresa i construir una societat més justa i equitativa. Tot i que valora algunes actuacions així com la creació de la comissió de seguiment de les resolucions acordades, recorda que la translació a la pràctica està resultant molt lenta
i decebedora.
 
D'entre les demandes recollides per la plataforma, en matèria educativa destaca:
 
Incrementar la inversió fins assolir com a mínim el que fixa la llei d’educació catalana: un 6% del PIB el 2017. Des de la base d’una escola pública inclusiva, diversa i gratuïta, que lluiti contra l’abandonament escolar prematur i doni suport a les famílies per a una veritable conciliació, desenvolupar una política educativa 0-6 anys i crear relacions que reconeguin, capacitin i apoderin els individus i els col·lectius per potenciar les seves habilitats i competències. 
 
El manifest subratlla que la resposta per part del Govern català a les necessitats de la població més vulnerable no ha millorat substancialment i continuen pendents mesures urgents que s’arrosseguen de fa anys, com ara la reforma de la Renda Mínima d’Inserció o l’aprovació d’una Renda Garantida de Ciutadania que doni compliment a l’Estatut de Catalunya. La no aprovació d’uns nous pressupostos per al 2016 dificulta l’assoliment dels gran reptes que afrontem, però no justifica en cap cas la manca de determinació a l’hora d’aplicar realment mesures que es consideren “en curs” o “en estudi”.
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats