FAPAC

Les AMPA del Baix Montseny reclamen tenir veu en l'educació

La Coordinadora d'AMPA del Baix Montseny es van reunir la darrera setmana de setembre per continuar fent xarxa i compartir les seves reivindicacions. Les AMPA del territori reclamen decidir en la gestió del menjador escolar i tenir veu en la comunitat educativa.
 
 
COMUNICAT DE PREMSA
 
En el marc de la trobada de la Coordinadora d'AMPA del Baix Montseny, organitzada per la FaPaC i celebrada la darrera setmana de setembre a Sant Celoni,
 
Les AMPA del Baix Montseny reclamen decidir en la gestió del menjador escolar i tenir veu en la comunitat educativa
 
  • La Coordinadora d'AMPA denuncia que les associacions de mares i pares estan assumint un copagament de l'educació cada cop més insostenible, quan la responsabilitat primera hauria de recaure en l'administració. 
  • Crida a les AMPA del territori per sumar suports i aconseguir que la ràtio a P3 sigui de 20 alumnes el curs vinent.
 
Barcelona, 5 d'octubre de 2016
 
La Coordinadora d'AMPA del Baix Montseny, reunida en una trobada per continuar teixint xarxa al territori, ha coincidit en reclamar que les famílies tinguin veu i vot per decidir el model de gestió del menjador a les escoles. En aquest sentit, les AMPA demanen decidir conjuntament amb l'escola sobre el model de menjador per tal de garantir la qualitat d'aquest espai educatiu no lectiu summament important i que, en tot cas, ha d'estar integrat en el projecte educatiu del centre. 
 
En qualsevol cas i independentment de qui se'n faci càrrec, demanen que la gestió del servei compti sempre amb la participació de tota la comunitat educativa del centre i reclamen que sigui un servei universal real i arribi a tothom. 
 
El pes del copagament recau en les AMPA
Les AMPA del Baix Montseny reivindiquen el seu paper clau en l'educació perquè continuen suplint, en gran mesura, les funcions que hauria d'assumir el Departament d'Ensenyament, ja sigui fruit d'una mala gestió o, simplement, per inacció.  
Les AMPA denuncien que estan fent front a un copagament de l'educació (material escolar, manteniment d'infraestructures, activitats extraescolars, etc) cada cop més difícil de sostenir davant l'actual situació de necessitat que pateixen moltes famílies. 
 
No als tancaments, sí a la reducció de ràtios
Les AMPA denuncien la política de tancaments de línies i aules per part d'Ensenyament ja que, en l'actual context de pobresa, suposa una greu agressió a l'educació que no es pot permetre. Les famílies s'oposen frontalment al tancament de línia de P3 a Cardedeu (escola Germans Corbella) i Santa Maria de Palautordera (escola Fontmartina). 
La Xarxa d'AMPA del Baix Montseny fa una crida a altres AMPA del territori a sumar-se a la demanda urgent per tal que la ràtio a P3 sigui de 20 alumnes el curs vinent. La FaPaC defensa la reducció de ràtios com a mesura per garantir la qualitat educativa a les aules i evitar tancaments injustificats. 
 
D'altra banda, la FaPaC estudia traslladar al Síndic de Greuges la seva queixa arran la no convocatòria del representant de la federació a les dues reunions de les Comissions de Garantia d'Admissió del curs passat 2015-2016 a diverses localitats de la subcomarca. 
La FaPaC reivindica el paper de les famílies en aquest espai. 
 
En un altre ordre de coses, les AMPA assistents han donat suport a la moció presentada per les mares del Baix Montseny per aconseguir un servei d'urgències pediàtriques a la localitat de Sant Celoni. 
 
A la trobada territorial, celebrada la darrera setmana de setembre, hi van participar representants de les AMPA de Matagalls, Fontmartina, El Sui, Can Manent, El Blauet, La Tordera, Soler de Vilardell, dels municipis Cardedeu, Sant Celoni, Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera.
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats