FAPAC

Premis FAPAC: Les AMPA guanyadores de la 4a edició

Els projectes de l'AMPA escola Pau Casals (Rubí), escola Sant Miquel (Cornellà de Llobregat) i escola Vall Fosca (Vall Fosca) guanyen la 4a edició dels Premis FaPaC en reconeixement a la seva implicació en l'educació. 
 
COMUNICAT PREMSA
 
 
Divendres 10 de juny, en la cerimònia de lliurament a l'Escola Ramon Llull de Barcelona
 
Els projectes de l'AMPA escola Pau Casals (Rubí), escola Sant Miquel (Cornellà de Llobregat) i escola Vall Fosca (Vall Fosca) guanyen la 4a edició dels Premis FaPaC en reconeixement a la seva implicació en l'educació
 
 • Els projectes han estat els guanyadors en cadascuna de les tres categories que premien els treballs realitzats per les famílies que promouen la solidaritat, la participació i l'èxit educatiu. Dels 15 projectes finalistes, 12 són d'escoles de la província de Barcelona, 2 de Lleida i 1 de Girona.
 • La FaPaC ha premiat també La Xarxa de Comunicació Local com a mitjà de comunicació amic; FAPA Mallorca, com a entitat social; i el Consell de Ciutat de Barcelona, com a administració pública; tots en reconeixement al seu suport i proximitat a les famílies.
 
Barcelona, 10 de juny de 2016
 
La FaPaC ha donat a conèixer aquesta tarda els guanyadors de la 4a edició dels PREMIS FAPAC que reconeixen públicament els projectes realitzats per les associacions de mares i pares de Catalunya a favor de l'escola pública. L'objectiu dels guardons és fer visible el valuós treball -molts cops poc recogut- que, de forma voluntària, duen a terme les famílies. Durant aquest curs, la implicació de les famílies en l'educació ha permès garantir el correcte funcionament de molts centres educatius i ha contribuit a donar resposta a les necessitats socials existents a les aules; a més, ha servit per contrarestar aquelles polítiques rebutjades pel conjunt de la comunitat educativa. 
 
D'entre els 15 projectes seleccionats com a finalistes per part del jurat, les iniciatives impulsades per les AMPA de les escoles Pau Casals (Rubí), Sant Miquel (Cornellà de Llobregat) i Vall Fosca (Vall Fosca) han estat les guanyadores en les categories “Tothom a l'AMPA”, “AMPA Solidària” i “Fem xarxa per l'èxit educatiu”. El veredicte final ha estat el resultat dels 2.000 vots populars registrats a través d'internet. En aquesta edició hi han participat una seixantena de projectes.  
 
 • 1r Premi “Tothom a l'AMPA”: AMPA de l'Escola Pau Casals, de Rubí, pel projecte “Petjades: l'elaboració cooperativa d'un documental sobre l'escola”. La iniciativa és un documental realitzat amb la implicació de tota la comunitat educativa sobre la història de la primera escola pública de Rubí i en el qual es fa un repàs de l'evolució de l'educació al llarg dels últims 50 anys. 
 • 1r Premi “AMPA Solidària”: AMPA de l'Escola Sant Miquel, de Cornellà de Llobregat, per la iniciativa “Can Padró” que consisteix en l'organització d'un casal d'estiu i un taller participatiu obert a totes les famílies sense recursos afectades per la crisi econòmica. La iniciativa promou la inclusió, el dret al lleure i la cooperació en xarxa de les principals entitats del barri. 
 • 1r Premi “Fem xarxa per l'èxit educatiu”: AMPA de l'Escola Vall Fosca, de la Vall Fosca (Pallars Jussà), pel projecte “Apadrinament de llavors locals”. A través d'aquesta innovadora iniciativa els nens i nenes de totes les edats apadrinen llavors autòctones d'aquesta zona dels Pirineus, cultivades des de fa més de 30 anys, per reproduir-les i recuperar-les. Aposta per l'aprenentatge a través de l'experimentació i tots els alumnes són protagonistes en la creació i manteniment d'un hort amb aquest objectiu. 
La cerimònia ha tingut un to festiu amb les actuacions de la batucada de l'Escola Provençals, la banda de clarinets de l'Escola Oriol Martorell i la contacontes Assumpta Mercader amb les “Faules de Ramon Llull”. La presidenta de la FaPaC, Montse Conejo, ha subratllat la importància que tenen les famílies en la bona marxa i funcionament dels centres educatius del país i, coincidint amb el fi de curs, ha recordat la lluita continuada de les AMPA i famílies per l'escola pública de qualitat.
 
RECONEIXEMENT ENTITATS EXTERNES
 
La FaPaC ha concedit també uns guardons especials en reconeixement al suport i proximitat amb les famílies per part d'entitats externes:
 
 • Premi Mitjà de comunicació amic a La Xarxa de Comunicació Local
 • Premi Administració pública al Consell de Ciutat de Barcelona
 • Premi Entitat social a FAPA Mallorca
 
RESULTAT DELS 15 PROJECTES FINALISTES:
 
Premi “Tothom a l'AMPA” a l'experiència que promogui la participació associativa de totes les famílies del centre educatiu.
 
 • 1r Premi: AMPA ESCOLA PAU CASALS (Rubí) projecte  "Petjades: l'elaboració d'un documental sobre l'escola”    
 • 2n Premi: AMPA LA PAU (Tàrrega) projecte “Pessigolles de colors. Juguem junts”    
 • 3r Premi: AMPA ESCOLA BOSC DE LA PABORDIA (Girona) projecte "Ara ens toca a nosaltres: els còmics”    
 • Finalista: AMPA CEIP JOSEP MONMANY AMAT (Sant Feliu de Llobregat) projecte "La Milla Monmanyesa"    
 • Finalista: AMPA INSTITUT BELLVITGE (L'Hospitalet de Llobregat) projecte "Una festa per a tothom"
Premi “AMPA Solidària” a l'experiència solidària dins de l'associació que promogui la cohesió social i vetlli per la igualtat d'oportunitats.
 
 • 1r Premi: AMPA ESCOLA SANT MIQUEL (Cornellà de Llobregat) projecte "Can Padró"    
 • 2n Premi: AMPA PAU BOADA (Vilafranca del Penedès) projecte "Nens a taula!"    
 • 3r Premi: AMPA TURÓ DE CAN MATES (Sant Cugat del Vallès) projecte "Mengem bé"    
 • Finalista: AMPA ESCOLA GINESTA (Matadepera) projecte "Neteja de zones verdes"    
 • Finalista: AMPA INSTITUT PUIG CASTELLAR (Santa Coloma de Gramenet)  projecte "Concurs literari de 14 a 20"
Premi “Fem xarxa per l'èxit educatiu” a la iniciativa promoguda en un centre educatiu o en una AMPA amb l’objectiu de millorar l’èxit educatiu dels seus alumnes aprofitant el treball en xarxa dels diferents membres de la comunitat educativa.
 
 • 1r Premi: AMPA ESCOLA VALL FOSCA (Vall Fosca) projecte "Apadrinament de llavors locals a l'escola de la Vall Fosca"    
 • 2n Premi: AMPA CEIP VIROLAI en representació pròpia i de les AMPA Escola Les Moreres i AMPA Escola El Drac (Puigdàlber, Santa Fe del Penedès i Pacs) projecte "Fem ZER"    
 • 3r Premi: AMPA ESCOLA LA MINERVA (Calella) projecte "Les nostres extraescolars, una visió diferent"    
 • Finalista: AMPA ESCOLA TERESA GODES I DOMÈNECH (La Joncosa de Montmell, Baix Penedès) projecte "Extraescolars per a tothom"    
 • Finalista: AMPA ESCOLA POMPEU FABRA (Parets del Vallès) projecte "III Olimpíades matemàtiques a Parets"
 
 
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats