FAPAC

La FaPaC reclama que els 64 nous grups de P3 no siguin "bolets"

La FaPaC reclama a Ensenyament que garanteixi la continuïtat educativa dels 64 nous grups previstos per al curs vinent i no esdevinguin "bolets". La federació calcula que s'haurien tancat 116 grups de P3 i no 55, tal com afirma la conselleria.
 
COMUNICAT DE PREMSA
 
La federació calcula que s'han tancat 116 grups de P3 i no 55,
 
La FaPaC demana a Ensenyament que els 64 grups que obrirà el proper curs no siguin “bolets” amb data de caducitat i garanteixi la seva continuïtat educativa
 
  • La federació rebutja el tancament dels 55 grups de P3 anunciat per Ensenyament i reclama mantenir totes les línies públiques per garantir la igualtat d'oportunitats.
  • La FaPaC denuncia que molts professors se senten amenaçats pels Serveis Territorials d'Ensenyament perquè tenen directrius per “controlar” les reivindicacions de les famílies i no escoltar les seves demandes. 
  • El descens demogràfic hauria d'haver estat aprofitat per abaixar les ràtios a totes les escoles per sota del màxim de 25 alumnes, com a fórmula per millorar la qualitat de l'ensenyament i per no massificar les aules. 
 
Barcelona, 18 de maig de 2016
 
A l'espera d'analitzar les dades de preinscripció i conèixer tota la informació, la FaPaC alerta que el balanç de tancament de 55 grups de P3 fet pel Departament d'Ensenyament és del tot confós, ja que s'haurien tancat un total de 116 línies públiques de P3, tenint en compte els 64 grups tancats en l'oferta de la preinscripció més els 52 tancats posteriorment.
 
La lectura que la conselleria fa de les dades de preinscripció és massa positiva i amaga la situació real que estan vivint moltes famílies que han perdut la plaça per als seus fills al centre educatiu on volien i es veuen obligades a anar als nous grups addicionals que es crearan.
 
La FaPaC demana a la conselleria que aclareixi quants d'aquests 64 nous grups que es crearan el curs vinent seran línies amb una continuïtat educativa o, contràriament, seran només uns “bolets” amb data de caducitat. És necessari conèixer el detall d'aquest aspecte, ja que en cap cas és el mateix.
 
Aquests nous grups, que Ensenyament veu com una solució satisfactòria, són conseqüència de la pressió exercida per les famílies i no fruit d'una planificació educativa acurada i que té en compte la realitat social del país. Si realment volem garantir el dret de l'educació pública que tenen totes les famílies cap tancament de línies públiques és justificat.
 
Els “bolets” no garanteixen una línia educativa a les escoles on s'ubiquen, sinó que tenen data de caducitat i, previsiblement, gran part dels 64 grups que es crearan es perdran i no formaran part de l'oferta educativa del curs 2017-2018, amb el greuge que això suposarà per a l'educacó pública i l'elecció de les famílies. La FaPaC recorda que molts centres educatius no tindran capacitat per acollir aquests grups i subratlla la distorsió que produeix aquest model en el funcionament de l'escola, ja que provoca una sobresaturació dels centres i no garanteix la qualitat educativa.  
 
Rebuig a una ràtio de màxims i excessiva
 
La FaPaC rebutja la previsió feta per Ensenyament basada en el màxim d'ocupació possible a les aules, amb una ràtio de 25 alumnes, totalment excessiva en els primers cursos d'educació infantil, i que no dóna espai per a la mobilitat, l'acollida de nouvinguts, etc. La davallada demogràfica hauria d'haver estat profitada per abaixar les ràtios a totes les escoles com a fórmula per millorar la qualitat de l'ensenyament. Si tenim ara P3 massificats, tindrem cursos posteriors també massificats.
 
Segons ha pogut saber, la FaPaC denuncia que molts professors se senten amenaçats pels Serveis Territorials d'Ensenyament perquè tenen directrius de “controlar” les reivindicacions i presssions de les famílies que lluiten per salvar els grups de P3, i de no escoltar les seves demandes. 
 
Concentració reivindicativa
 
La comunitat educativa del Baix Llobregat convoca una concentració avui dimecres 18 de maig, a les 18.00h, davant els Serveis Territorials d'Ensenyament a Sant Feliu de Llobregat (c. Laureà Miró, 328). La presidenta de la FaPaC, Montse Conejo, juntament amb representants de la federació a la comarca, participaran a la mobilització.
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats