FAPAC

La FaPaC estrena una plataforma formativa per a famílies europees

La FaPaC ha estrenat una plataforma de formació online dirigida a totes les famílies europees perquè participin en la millora de l'èxit educatiu dels alumnes. La iniciativa s'emmarca en el projecte EU XarxaClau: Famílies per a l'èxit educatiu.
 
COMUNICAT DE PREMSA 
 
Dijous 12 de maig, en l'acte final de la Setmana de la Formació EU Xarxaclau organitzada per la federació,
 
La FaPaC estrena una plataforma de formació online dirigida a totes les famílies europees perquè participin en la millora de l'èxit educatiu dels alumnes    
 
  • La plataforma FamilyEduNet inclou recursos i estratègies educatives (materials àudiovisuals, recomanacions, exercicis pràctics) perquè les famílies augmentin la seva implicació en la formació dels fills i reforcin el seu paper per promoure l'èxit educatiu. L'objectiu serà crear també una xarxa de mares i pares de països europeus. 
  • El curs s'adreça a totes les famílies, però està especialment dirigit a tres grups concrets: famílies amb fills hospitalitzats, escoles rurals i població d'ètnia gitana. 
  • Durant la Setmana Formativa EU XarxaClau (del 8 al 12 de maig), representants d'associacions de mares i pares d'alumnes de Bèlgica, Bulgària, Polònia, Portugal i Catalunya han visitat escoles catalanes per conèixer bones pràctiques i compartir experiències.
 
Barcelona, 12 de maig de 2016
 
La FaPaC ha estrenat una plataforma de formació online a nivell europeu -FamilyEduNet- per orientar les famílies, les AMPA i les entitats educatives sobre quines accions poden dur a terme i de quina manera poden actuar per aconseguir l'èxit educatiu dels fills i filles. El curs s'estrenarà en la seva versió definitiva el proper mes d'agost i estarà disponible en castellà, català i anglès. Els continguts estaran oberts perquè siguin utilitzats i adaptats per qualsevol país que hi estigui interessat. La plataforma oferirà eines i coneixements per comprendre i reforçar el paper cabdal que tenen els pares i mares en l'èxit acadèmic dels nens i adolescents i també en el seu desenvolupament personal.
 
El curs s'emmarca en el projecte europeu liderat per la FaPaC EUXarxaClau: Famílies per a l'èxit educatiu i ha estat fruit del treball conjunt realitzat durant els darrers dos anys amb els socis europeus -associacions de pares de Bèlgica, Bulgària, Polònia, Portugal i Catalunya- i els equips de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat d'Oviedo, qui s'han encarregat del disseny i elaboració dels continguts.
 
El curs FamilyEduNet inclou recursos i estratègies educatives sobre cinc àrees o reptes per a l'èxit educatiu (criança positiva, aprenentatge compartit, comunicació família-escola, voluntariat, participació comunitària). Consisteix en textos, materials àudiovisuals, exercicis pràctics, recomanacions, i altres eines per ajudar les famílies a implicar-se en l'educació. A més, també s'obrirà un fòrum de debat perquè les famílies puguin compartir coneixements i experiències independentment del seu país d'origen.
 
La iniciativa pretén que els pares i mares europeus reflexionin sobre les pràctiques que duen a terme en els seus països, i introdueixin els canvis necessaris per tal de millorar-les i aconseguir l'èxit educatiu dels alumnes. A més, es donen pautes a les famílies sobre com poden donar suport a les escoles i instituts dels seus fills per tal que siguin més eficaços i puguin desenvolupar iniciatives encaminades a aquest èxit.
 
A qui es dirigeix?
El projecte es dirigeix a totes les famílies europees, especialment a tres col·lectius: pares i mares amb fills i filles hospitalitzats, famílies d'escoles rurals, i població d'ètnia gitana. A més de les associacions de famílies, el curs pot ser d'interès per a entitats dedicades a promoure pràctiques i polítiques educatives que fomentin el benestar dels nens i nenes, grups d'investigació i comunitats acadèmiques, i proveïdors de material educatiu i programes de formació dirigits a fomentar la relació entre centres educatius-famílies-comunitats.
 
Xarxa de famílies europees
La plataforma permetrà contribuir a la creació de xarxes de col·laboració entre les famílies dels diferents països europeus, així com també entre centres educatius-famílies-comunitats, per tal de compartir experiències i poder aprendre unes de les altres. Amb la iniciativa es pretén contribuir al desenvolupament de polítiques educatives dirigides a dissenyar estratègies innovadores que ajudin a construir entorns familiars i escolars adequats per als nens i nenes, independentment del seu origen social, econòmic, geogràfic, cultural, de gènere, etc.  
 
Guia EU XarxaClau
Juntament amb el curs, també s'ha elaborat la Guia EU XarxaClau de formació on es recullen les pautes perquè les famílies construeixin Plans Educatius d'Èxit i ajudin a millorar el rendiment de l'alumnat.
 
El Curs europeu de formació online i la Guia EU XarxaClau són dos dels principals materials elaborats en el marc del projecte EU XarxaClau: Famílies per a l'èxit educatiu que s'aniran treballant progressivament per adaptar-se a les necessitats que puguin anar sortint.
 
RECULL PREMSA:
- La FaPaC presenta una plataforma de formació per a famílies europees (Cadena Ser Ràdio Barcelona) Informatiu migdia: minut 15:56
 
 
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats