FAPAC

La Síndica de Barcelona atèn demanda sobre beques menjadors

La Síndica de Greuges de Barcelona ha resolt favorablement la queixa presentada per la FaPaC i diverses AMPA sobre la insuficiència de les beques menjadors i recomana que els ajuts que cobreixen tots els àpats siguin prioritaris.

 
En el marc de la campanya "SOS Beques Menjador" i després de la queixa presentada per la FaPaC, el passat 8 de maig de 2015, per denunciar la insuficient dotació de beques menjador, la Síndica de Greuges de Barcelona, M. Assumpció Vilà, s'hi ha pronunciat favorablement i ha reconegut que la cobertura de les necessitats ha estat tardana i encara és insuficient, malgrat els esforços de l'Ajuntament de Barcelona per tal d'incrementar el pressupost destinat als ajuts individuals de menjador. 
 
La Sindicatura proposa que les beques extraordinàries que cobreixen tots els àpats siguin una prioritat. Recorda que a la ciutat de Barcelona un 14,2% dels infants entre 3 i 16 anys, presumiblement 26.571, es troben en una situació de carència material severa, mentre que els ajuts extraordinaris se situen aquest curs en 12.077, segons dades del desembre. 
 
En la seva resposta a la queixa presentada per la federació, la Sindicatura ha fet les següents recomanacions:
  • Aplicar un multiplicador a l'índex IRSC, tenint com a referència l'índex AROPE, que permeti un reconeixement real de les situacions en què es fa necessari l'atorgament dels ajuts individuals de menjador.
  • Ampliar les beques extraordinàries, com una prioritat que permeti donar resposta a les situacions de necessitats existents.
  • Que tots els alumnes de l'Ensenyament secundari puguin gaudir dels ajuts de beques menjador en el seu propi centre educatiu, sense necessitats de desplaçar-se a d'altres.
  • Minimitzar l'impacte de l'espera de la tramitació de les beques menjador, especialment en els barris amb més necessitats econòmiques.
  • Estudiar mesures per garantir l'equitat educativa en les zones més vulnerables de la ciutat amb més fracàs escolar i l'absentisme.
  • Preveure una partida pressupostària oberta per atendre les necessitats que s'esdevinguin.
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats