FAPAC

La FaPaC demana responsabilitats pels casos de frau a la concertada

Davant les pràctiques fraudulentes en la matriculació comeses per centres concertats de Badalona, la FaPaC ha demanat el cessament de Montserrat Llobet, que durant aquells anys era directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona Comarques.
 
 
 
COMUNICAT DE PREMSA
 
La FaPaC demana el cessament de Montserrat Llobet, exdirectora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona Comarques i actual directora general de Secundària
 
Barcelona, 2 de febrer de 2016
 
La FaPaC demana el cessament de Montserrat Llobet, actual directora general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, per haver permès i no haver actuat contundentment davant els casos greus d'irregularitats en la matriculació comesos per determinats centres concertats del municipi de Badalona durant els anys que va ocupar el càrrec de directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona Comarques.
 
Malgrat que aquestes maniobres fraudulentes es van posar en coneixement de la inspecció i així van ser comunicades al Departament d'Ensenyament, la conselleria no va fer cap pas ferm per aturar-les, sinó que la seva resposta va ser tan feble que no va impedir que els centres implicats continuessin cometent irregularitats malgrat estar expedientats. La FaPaC considera que les males pràctiques dutes a terme són motiu suficient perquè Ensenyament hagués retirat el concert a aquestes escoles en el seu moment. 
 
La FaPaC denuncia la manca de transparència i subratlla la gravetat d'aquests fets, doncs amb la seva inacció la conselleria es va convertir en còmplice d'aquestes pràctiques. Per a la federació aquests actes són del tot inadmissibles, ja que suposen un greuge cap a l'escola pública: mentre centres concertats utilitzaven, i utilitzen, estratègies en la matriculació per mantenir els concerts, Ensenyament tancava, i tanca, línies públiques de P3 sense cap justificació real i creïble.
 
Davant les queixes presentades per la Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de centres públics de Badalona (FAMPAS), el Síndic de Greuges de Catalunya va obrir una investigació al respecte. Ara, en la seva carta de resposta, el Síndic confirma que Ensenyament, en algun cas, al·lega que no va apreciar irregularitats; en d'altres no especifica la irregularitat comesa i tampoc aporta tota la documentació sol·licitada pel Síndic. 
 
Tal com demana el Síndic de Greuges, la FaPaC exigeix que Ensenyament supervisi el procés d'admissió d'alumnes per al curs 2016-2017 per garantir que no es cometen irregularitats en els centres implicats. Així mateix, la FaPaC exigeix que es mantingui a tot Catalunya l'oferta de places públiques de línies de P3 en el proper període de matriculació.
 
Considerant aquest precedent, la FaPaC demana a la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, que faci efectiu el cessament de Montserrat Llobet  com a directora general d'Educació  Secundària Obligatòria i Batxillerat, càrrec que exerceix recentment arran la nova composició del Govern.
 
 
 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats