FAPAC

Projecte EU Xarxa Clau: reunió transnacional dels socis europeus

Els socis europeus del projecte EU Xarxa Clau es van reunir els dies 11 i 12 de juliol a Lisboa per avançar en la definició del curs online, que es posarà en marxa al novembre, dirigit a les famílies europees per promoure l'èxit educatiu dels fills i filles.

El projecte EU Xarxa Clau continua el seu recorregut per tal de construir una xarxa europea que acompanyi les famílies en la millora de la qualitat educativa segons els objectius de la Unió Europea per al període 2015-2020.

Després d'una primera reunió celebrada el passat mes de febrer a Barcelona, la segona trobada transnacional del projecte es va celebrar a Lisboa. Hi van participar tots els socis membres: ERDISC - UAB “Equip de Recerca en Diversitat i Inclusió en Societats Complexes, Universitat Autònoma de Barcelona” (Espanya), IEFES - “Grupo de Investigación para la Intervención Educativa en el Ámbito Familiar, Escolar y Social, Universidad de Oviedo” (Espanya), EPA - “European Parent’s Association” (Bèlgica), CIEDT - “Amalipe” (Bulgària), CONFAP - “Confederação Nacional das Associações de Pais” (Portugal), RwE - “STOWARZYSZENIE RODZICE W EDUKACJI" (Polònia). A més, en aquesta ocasió, hi va participar també l'ISCE - ​Instituto Superior de Ciencias Educativas de Lisboa.

 

Curs online per a famílies europees

L'objectiu principal d'aquesta trobada va ser avançar en la definició d'un curs online dirigit a les famílies europees que és una de les eines que es tiraran endavant com a part del projecte. Els grups de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universidad de Oviedo lideren la preparació de continguts del curs i, en aquest marc, van presentar els materials treballats fins ara per tal de compartir-los amb la resta de socis i promoure l'intercanvi d'opinions. Tots els participants van tenir l'oportunitat de posar en comú les seves idees i plantejaments sobre com creuen que haurà de ser tant l'estructura com el contingut del curs telemàtic.  Fruit d'aquesta reunió es van acordar els principals materials que hauran d'enriquir el curs i es va presentar la primera versió de la plataforma online. 

 

 

Sis àmbits d'actuacions educatives d'èxit

Les eines i recursos que el curs posarà a l'abast de les famílies europees s'inclouen dins dels sis àmbits d'actuació que contempla el projecte Xarxa Clau:

  • Criança positiva: Donar suport a les famílies per a entendre el desenvolupament dels seus fills i filles, i establir ambients apropiats a casa per a l’estudi.
  • Comunicació: Dissenyar formes efectives de comunicació entre escola i famílies.
  • Voluntariat: Millorar la captació, formació, dinamització i organització dels pares i mares voluntàris.
  • Aprenentatge a casa: Proporcionar eines per a ajudar els nostres fills i filles amb activitats acadèmiques.
  • Participació: Dinamitzar, recolzar i potenciar les AMPA, CEC, grups de treball, comissions.
  • Col·laboració amb la comunitat: Identificar i integrar recursos de la comunitat per enfortir les pràctiques familiars i l’aprenentatge.

 

Guia per convidar a la reflexió

Més enllà de voler donar pautes concretes, el curs està pensat com una guia útil per tal de fer reflexionar les famílies sobre com poden influir en l'èxit educatiu i orientar-les en aquest sentit. Es tracta d'un material interactiu i genèric però, especialment, està pensat per a les famílies de les escoles rurals, les aules hospitalàries i la població roma.

La propera reunió transnacional tindrà lloc el mes de gener de l'any 2016 a Polònia. 

 

 

 

MÉS INFORMACIÓ:

 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats