FAPAC

El CEM de Barcelona aprova declaració contra la LOMCE

El Consell Escolar Municipal de Barcelona ha aprovat una declaració per mostrar el seu rebuig a la LOMCE i per manifestar el seu suport a la comunitat educativa de la ciutat en les accions reivindicatives que impulsi.

La Comissió Permanent del Consell Escolar Municipal de Barcelona (CEMB), del 15 d'octubre de 2014, va aprovar una declaració en la qual manifesta el seu posicionament contrari a la LOMCE, ja que considera la nova Llei d'educació del ministre Wert "inacceptable perquè proposa una contrareforma educativa retrògrada, recentralitzadora i inútil que vulnera les competències en matèria d'educació recollides en l'Estatut d'Autonomia i en la Llei d'Educació de Catalunya (LEC)".

A més, en el seu escrit, el Consell Escolar Municipal manifesta que donarà suport a la comunitat educativa de la ciutat de Barcelona en totes les accions de caràcter reivindicatiu que posi en marxa contra la LOMCE.

Entre d'altres motius per rebutjar la LOMCE, el CEMB destaca que la llei obre la porta a la desnaturalització de l'educació pública, atempta contra el dret de participació democràtica de famílies, alumnes i professorat en el govern del centre, obre la porta a la selecció prematura entre els alumnes, centralitza i espanyolitza el sistema educatiu, i ataca el model d'immersió lingüística vigent a Catalunya.

La FaPaC mostra la seva satisfacció després que el CEMB hagi aprovat aquesta declaració i s'incorpori al Mapa de Territoris Lliures de la LOMCE. La federació fa una crida perquè les escoles i administracions locals continuïn posicionant-se públicament contra la llei Wert.

Podeu descarregar la Declaració contrària a la LOMCE del Consell Escolar Municipal de Barcelona.

 

 

Més imatges

Arxius per descarregar


FAPAC. Tots els drets reservats