FAPAC

La FaPaC desmenteix les afirmacions imprecises de la consellera

La FaPaC desmenteix les imprecises afirmacions de la consellera d'Ensenyament relatives a la nostra Federació fetes al Parlament 

  • La FaPaC convida a Ensenyament a reconèixer les seves errades en la gestió de les beques menjador i a admetre que s’ha vist desbordat amb la situació d’emergència social actual. 
  • La FaPaC pregunta a la consellera per què no s'estan resolent els casos de beques denegades dels quals ja en té coneixement i que s'haurien de resoldre amb urgència.
  • El desgavell actual no se solucionarà a cop de declaració i proclama sinó amb voluntat, diàleg i treball conjunt amb altres administracions, tercer sector i comunitat educativa.

* Enllaç a la intervenció de la consellera Irene Rigau en el Ple del Parlament (20/11/13) aquí.

 

Barcelona, 21 de novembre de 2013

La FaPaC desmenteix les afirmacions que la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va fer dimecres al Ple del Parlament segons les quals recrimina a la federació no haver facilitat els noms i cognoms dels alumnes afectats per les beques menjador denegades malgrat que, segons la conselleria, es va fer aquesta petició dues vegades per escrit a la federació.

La FaPaC vol deixar clar que en cap moment i per cap via se’ns ha demanat aquesta informació que, d’altra banda, la federació no té. L’afirmació de la consellera està fora de lloc perquè la FaPaC entén que són els Consells Comarcals els que trameten les denegacions als Serveis Territorials.

El passat 14 de novembre, el dia després que la federació denunciés en roda de premsa que més de 43% del total de beques sol·licitades han estat denegades, la conselleria es va limitar a enviar una correu electrònic sense signar per proposar una reunió amb la finalitat de contrastar les seves dades amb les recopilades per la nostra federació. Justament, vam rebre el correu uns minuts abans de la intervenció del director general de Centres Públics, Antoni Llobet, al programa El Matí de Catalunya Ràdio, on va afirmar que tenien una reunió programada amb la FaPaC per tractar el tema.

El dia 15 de novembre, la FaPaC no va rebre cap escrit, contràriament al que diu la consellera i, a més, en cap escrit nostre els hi donem llargues sinó que demanàvem concrecions tan lògiques com saber qui és la persona que es vol reunir amb nosaltres.

La FaPaC s’ha mostrat oberta a col·laborar sempre i quan prèviament la conselleria donés resposta a dues qüestions: quina és la data límit de finalització d’aquest procés de revisió de beques i en quin estat està la resolució d’aquelles denegacions de les quals ja tenen constància des de fa mesos. Davant de la manca de resposta per part d’Ensenyament més els problemes d’agenda al·legats, ha estat impossible trobar una data per mantenir aquesta trobada. 

Despropòsits i excuses

Des de FaPaC hem facilitat a Ensenyament les dades que tenim, que no són altres que les fetes públiques en roda de premsa. L’última resposta que Ensenyament ha fet a la federació es redueix a agrair les dades aportades, dir que les estudiarà i que no ens facilita les dades que té el Departament per por a equivocar-se.

La FaPaC retreu a la conselleria els seus despropòsits i la seva manera d’actuar, ja que fins ara únicament s’ha limitat a posar excuses i marejar, però s’ha mostrat incapaç de solucionar el problema existent, esperant que ajuntaments -com és el cas de la ciutat de Barcelona- i el tercer sector primer facin front al pagament de les beques denegades inicialment.

És necessari recordar que alguns Consells Comarcals com és el cas del Segrià ja van facilitar el mes d’agost la llista d’alumnes que, tot i complir amb els requisits, quedaven fora de la beca. A data de dilluns passat, queden encara 400 nens i nenes en llista d'espera sense que Ensenyament hagi començat a analitzar aquestes dades. Quant de temps més hauran d'esperar aquests nens? Per què no s’estan resolent els casos dels quals ja en té coneixement? Encara dormen en un calaix aquests expedients?

Una partida addicional virtual

Els 1,8 milions d’euros d'increment de la partida beques menjador per a aquest curs és virtual -encara no s’ha executat i no s’estan fent pagaments- i del tot insuficient. Sembla clar que Ensenyament n’és conscient i, per això, està deixant passar el temps per tenir totes les dades de tots els Consells Comarcals abans de començar a valorar les sol·licituds per tal de solucionar els casos més extrems. Amb aquesta forma de fer, molts alumnes sota el llindar de la pobresa no quedaran atesos.

La FaPaC convida a Ensenyament a reconèixer les seves errades i admetre que s’ha vist desbordat per la situació d’emergència social actual.

La situació és tan dramàtica que necessita un lideratge compartit fruit d’una taula de treball conjunt i coordinat entre diferents administracions, àrees de benestar social i salut, tercer sector, famílies, etc. I és d’aquesta taula d’on poden sortir iniciatives concretes en la bona direcció. No resoldrem aquest problema a cop declaració i proclama.Cal mà estesa, diàleg i ganes veritables de solucionar la situació.

Els fets demostren, un cop més, que la conselleria té altres prioritats que garantir aquest ajut als infants més desfavorits.

 

Link Vídeo pregunta a la consellera sobre beques menjador- Parlament de Catalunya

Link a Notícia: La FaPaC alerta que les beques menjador només arriben a 10% de l'alumnat en risc d'exclusió social.

 

 

 

Més imatges


FAPAC. Tots els drets reservats