FAPAC

Alcarràs (Lleida): L'AMPA del CEIP Parc del Saladar pregunta, què farem Sr. Maragall?

FotoEl curs 2006-07 va obrir una escola nova a Alcarràs, l’escola Parc del Saladar . Al principi, i durant el període de preinscripció d’aquell curs escolar, tot eren bones intencions i
bones paraules perquè els pares i mares ens decidíssim a inscriure els nostres fills i filles en la nova escola. Tot havia d’anar be, havíem de tenir un edifici nou en breu i mentre, ens
van ubicar a les antigues escoles d’Alcarràs (ara d’ús municipal). Desprès de gairebé 4 anys, l’únic que tenim acabat és l’edifici d’Educació Infantil de 6 aules més una de psicomotricitat.

Actualment el centre compta amb 7 grups -dels quals n’hi ha dos que tenen 28 alumnes i que probablement s’hauran de desdoblar- entre infantil i primària, és a dir l’aula de psicomotricitat s’ha convertit en l’aula dels alumnes de 2n de primària. El pròxim curs està previst que comencin dos grups més. On els posaran? Aquesta és la gran pregunta.

L’AMPA ha mantingut diverses reunions al llarg d’aquest any amb el director dels Serveis Territorials del Departament d’Educació a Lleida, el Sr. Antonio López el qual sempre
ens va assegurar que l’edifici de primària estaria acabat per al proper curs, que l’escola d’Alcarràs era prioritària i que hi hauria l’acord de govern durant la tardor.

Sembla ser que a hores d’ara, l’escola d’Alcarràs ja no és prioritària i que l’acord de govern tan esperat ja no serà a la tardor i s’endarrerirà, molt probablement, fins a la primavera. És evident que el nou edifici no estarà fet al setembre proper però el que és més greu és que segurament no estarà començat i molt probablement sense aprovar.

El Sr. Maragall està fent molt canvis dins del mon de l’Educació, darrerament només sentim a parlar del nou calendari i que s’ha fet única i exclusivament pensant en els
nens. També vol millorar els resultats acadèmics dels nostres alumnes amb una llei nova, però nosaltres ens preguntem:

- també pensen en els nens i nenes quan aquests estan fent classes en
llocs precaris o sense els recursos necessaris?
- Els nostres fills i filles han de millorar els resultats acadèmics, d’acord, però el departament no hauria també de millorar els seus resultats i la seva eficiència i donar a tots els centres allò que necessiten per tirar endavant amb qualitat? Perquè, no ens enganyem, aquesta escola d’Alcarràs no és l’única, n’hi ha moltes més que estan esperant ampliacions, reformes i noves construccions.

Sr Maragall, Sr. Antonio López, ja fa dies que veiem que el curs vinent tindrem aules prefabricades (tot i que sempre ens vareu dir que no en posaríeu), dins el petit pati que l’escola tenia per l’esbarjo dels nens i nenes d’educació primària i també l’únic lloc on podien fer l’educació física. Però a qui li importa que els nostres fills i filles no tinguin pati o no puguin fer educació física?. A qui li importa que hagin de fer classes als passadissos? A vostès és evident que no. Però a nosaltres, els pares, ens preocupa molt.

La nostra pregunta és, fins quan haurem d’estar en aquestes condicions? Sr. Maragall, Sr. López ens podeu donar una resposta clara i concreta, o ens fareu passar amb raons i mentides com fins ara?

AMPA de l’Escola Parc del Saladar d’Alcarràs
 


FAPAC. Tots els drets reservats